Suyadi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Suyadi
Pak Raden (Drs. Suyadi).jpg
LairRaden Soejadi
(1932-11-28)Novèmber 28, 1932
Nèderlan Puger, Jember, Hindhia-Nèderlan
PatiOktober 30, 2015(2015-10-30) (umur 82)
Indonésia Jakarta, Indonésia

Suyadi (lair ing Puger, Jember, Jawa Wétan, 28 Novèmber 1932 – pati ing Jakarta, 30 Oktober 2015 ing umur 82 taun) iku pangripta Si Unyil, sawijining filem sèri tèlèvisi Indonésia. Suyadi ngripta Si Unyil supaya ana adicara sing ndhidhik kanggo bocah-bocah Indonésia ing taun 1980-an. Adicara Si Unyil banjur diformat manèh supaya salaras karo éra taun 2000-an, saéngga panggah bisa disenengi bocah-bocah Indonésia. Asil saka format ulang adicara Si Unyil ya iku Laptop Si Unyil. Dhèwèké uga ditepungi minangka Pak Raden sajeroning adicara Unyil.

Suyadi iku lulusan jurusan seni rupa Institut Tèknologi Bandung (1952-1960). Dhèwèké banjur nerusaké sinau animasi menyang Prancis (1961-1963).

Pranala njaba[besut | besut sumber]