Paku Alam IX

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Kanjeng Gusti Pangeran Adipati Arya
Paku Alam IX
Paku Alam IX

Wakil Gubernur Yogyakarta
Mangsa Kalenggahan
2003 – 2015
Gubernur Hamengkubuwana X
Pangageng sadurungé Paku Alam VIII

Adipati Paku Alam
Mangsa Kalenggahan
1999 – 2015
Pangageng sadurungé Paku Alam VIII

Lair (1938-05-07)Mèi 7, 1938
Yogyakarta
Surud Novèmber 21, 2015(2015-11-21) (umur 77)
Sléman
Kabangsan Flag of Indonésia Indonesia
Agama Islam

Kanjeng Gusti Pangéran Adipati Arya Paku Alam IX, utawi KGPAA Paku Alam IX lan ngagem asma timur Bendara Radèn Mas Harya Ambarkusuma (miyos ing Yogyakarta, 7 Mei 1938 – séda ing Sléman, 21 November 2015 kanthi yuswa 77 taun), inggih punika adipati ingkang kaping sedasa wonten ing Pura Pakualaman. Panjenenangipun, Ingkang Kanjeng Gusti dipunangkat minangka sesebatan Paku Alam awit surudipun ratu sadèrèngipun, inggih punika ramanipun, Paku Alam VIII, nalika surya 11 Sèptèmber 1998,[1] lan tembé sarana resmi dipunasmani Kanjeng Gusti Pangeran Adipati Arya Paku Alam IX nalika surya 26 Méi 1999.[2] Kadosta leluhurinipun, piyambakipun ugi lenggah minangka Wakil Gubernur Yogyakarta ingkang pangajengipun Sultan Hamengkubuwana X.[3]

Kanjeng Gusti Paku Alam IX dalemipun wonten ing Pura Pakualaman ing Kitha Yogyakarta.[4] Kanjeng Gusti surud surya 21 Novèmber 2015 sasampunipun dipunupadameli wonten ing Griya Sakit Sardjito salami gangsal welas dinten.[5]

Rujukan[sunting | besut sumber]

  1. ^ Cahoon, Ben. Indonesian Traditional States World Statesmen.org. Retrieved 2010-04-28.
  2. ^ Negoro, Suryo S. The Coronation of K.G.P.A.A. Paku Alam IX Joglosemar. PT Sangga Sarana Persada. Retrieved 2011-09-10.
  3. ^ Spiller, Henry (2008). Focus: Gamelan music of Indonesia. Taylor & Francis. p. 89. ISBN 978-0-415-96067-0. 
  4. ^ Backshall, Stephen (2003). Rough guide to Indonesia. Rough Guides. p. 204. ISBN 978-1-85828-991-5. 
  5. ^ Addi Mawahibun Idhom (21 November 2015). "Sebelum Wafat, Paku Alam IX Alami Gangguan Pernafasan Akut". Tempo (in Indonesian). Archived from the original on 21 November 2015. Retrieved 21 November 2015. 

Priksani ugi[sunting | besut sumber]


Dipunrumiyini
déning:
Paku Alam VIII
Adipati Paku Alam
1999 - 2015
Dipunlajengaken
déning:
durung ana
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paku_Alam_IX&oldid=942892"