Adnan Buyung Nasution

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Adnan Buyung Nasution

Adnan Buyung Nasution utawa Adnan Bahrum Nasution (lair ing Batavia (kini Jakarta), 20 Juli 1934; umur 84 taun) ya iku pengacara senior ing Indonésia.[1] Saliyané iku Adnan uga dadi aktivis wiwit umuré iseh enom nganti tekan saiki.[1] Salah siji kang digawé Adnan ya iku Lembaga Bantuan Hukum (LBH).[1]

Wiwit cilik Buyung wis duwé bakat dadi aktivis.[1] Nalika sekolah ana ing SMA Negeri I Jakarta, Buyung duwé kalungguhan dadi Ketua Cabang Ikatan Pemuda Pelajar Indonésia (IPPI).[1] Nanging Buyung banjur ngundurke awak lan mbubaraké organisasi mau amarga kecampuran saka PKI lan nganggo jeneng International Union of Student (IUS).[2] Lulus SMA, Buyung banju lunga menyang Bandung lan ndaftar kuliah ana ing Institut Teknologi Bandung (ITB), jurusan Teknik Sipil.[1] Ing ITB Buyung aktif ana ing Perhimpunan Mahasiswa Bandung.[1] Nembe setauh ing ITB Buyung banjur pindah menyang Fakultas Gabungan Hukum, Ékonomi, lan Sosial Pulitik, Universitas Gadjah Mada, Yogyakarta.[1] Ana UGM uga ora suwé, Buyung banjur pindhah menyang Fakultas Ilmu Pengetahuan Kemasyarakatan, Universitas Indonésia, Jakarta ing taun 1957.[1] Lulus sarjana mudha, nyanbi karo kuliah, Buyung kerja dadi jaksa ana ing Kejaksaan Negeri Istimewa Jakarta.[1] Sawisé dadi jaksa, semangat kanggo dadi aktifis uga durung ilang.[1] Nalika iku Buyung yasa lan uga dadi ketua Gerakan Pelaksana Ampera.[1] Saliyané iku Buyung uga dadi anggota Komando Aksi Penggayangan Gestapu.[1] Bareng Kesatuan Aksi Mahasiswa Indonésia (KAMI) Buyung mèlu demo lan olèh diinterogasi déning pimpinane.[1] Buyung uga diskorsing saka pagawéyane dadi jaksa saksuwene setengah taun.[1]

Pagawéyané[besut | besut sumber]

  • 1981-1983: Ketua Umum YLBHI
  • 1977: Ketua DPP Peradin
  • 1970-1986: Direktur/Ketua Dewan Pengurus LBH
  • 1969-sekarang: Advokat/Konsultan Hukum Adnan Buyung & Associates
  • 1966-1968: Anggota DPRS/MPRS
  • 1957-1968: Jaksa/Kepala Humas Kejaksaan Agung

Cathetan suku[besut | besut sumber]