Saifullah Yusuf

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Saifullah Yusuf
Wakil Gubernur Jatim.jpg
Wakil Gubernur Jawa Wétan
Wiwit linggih
12 Fèbruari 2009
Gubernur Soekarwo
Kang sadurungé Soenarjo
[[Mantri Nagara Pangyasa Laladan Tertinggal Républik Indonésia]] 2
Linggih
21 Oktober 2004 – 9 Mèi 2007
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungé Manuel Kaisiepo
Kang sawisé Mohammad Lukman Edy
Rerincèn dhiri
Lair

(1964-08-28) Agustus 28, 1964 (umur 54)
Indonésia Pasuruan, Jawa Wétan,

Indonésia
Bangsa Indonésia
Parté pulitik

PDI Perjuangan, Parté Kebangkitan Bangsa,

Parté Persatuan Pangyasa
Almamater Universitas Nasional

Drs. Saifullah Yusuf (miyos ing Pasuruan, Jawa Wétan, 28 Agustus, 1964) inggih punika Wakil Gubernur Jawa Wétan saking taun 2009 ngantos dumugi 2014.[1] Panjenenganipun naté dados Ketua GP Anshor taun 2000-2010, tilas Sekjen/Ketua DPP Parté Kebangkitan Bangsa lan tilas Mantri Nagara Percepatan Pangyasa Laladan Tertinggal Kabinét Indonésia Bersatu 2004-2007.[1]

Kariér[besut | besut sumber]

Panjenenganipun kapilih malih dados ketua Gerakan Pemuda Anshor périodhe 2005-2010 wonten ing muktamar ingkang dipunwontenaken nalika tanggal 3 April 2005 ing Asrama Haji Pondok Gede, Jakarta.[1] Tilas Sekretaris Jéndral utawi Ketua DPP Parté Kebangkitan Bangsa (PKB) punika milih Susilo Bambang Yudhoyono lan Jusuf Kalla nalika Pemilu Présidhèn ubengan kaping kalih 2004.[1] Pilian kasebat ndadosaken Yusuf pikantuk kalungguhan Mantri Nagara Percepatan Pangyasa Laladan Tertinggal ing Kabinet Indonésia Bersatu.[1] Nanging, nalika Mèi 2007 panjenenganipun dipun-gantos déning Muhammad Lukman Edy.[1]

Kariéripun Saifullah Yusuf inggih punika:

  • taun 1990-1994 Wartawan Tabloid Detik,[2]
  • 1996-1997 Wartawan Tabloid Target,[2]
  • 1997-1998 Koordinator Liputan Tabloid Simponi,[2]
  • 1997 Direktur CV Fatma Press,[2]
  • 1998 Pamimpin Redaksi Harian Masarakat Baru,[2]
  • 1999-2002 Anggota DPR saking PDI Perjuangan,[2]
  • 2002-2004 Anggota DPR saking PKB,[2]
  • 2004-2007 Mantri Nagara Percepatan Pangyasa Laladan Tertinggal Kabinet Indonésia Bersatu,[2]
  • 2004-2007 Wakil Gubernur Jawa Wétan.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g Saifullah Yusuf dipunundhuh tanggal 26 September 2011)
  2. a b c d e f g h Profil Singkat Soekarwo-Saifullah Yusuf dipunundhuh tanggal 26 September 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Saifullah Yusuf