Mohammad Mahfud M.D.

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Mahfud MD)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prof. Dr.
Mohammad Mahfud M.D.
S.H., S.U.
KIM Mahfud MD.jpg
Mentri Koordinator Babagan Pulitik, Hukum, lan Keamanan Indonésia 14
Wiwit linggih
23 Oktober 2019
PrésidhènJoko Widodo
Kang sadurungéWiranto
Ketua Mahkamah Konstitusi Republik Indonesia 2
Linggih
19 Agustus 2008 – 1 April 2013
Kang sadurungéJimly Asshiddiqie
Kang sawiséAkil Mochtar
Mentri Kehakiman lan Hak Asasi Manusia Indonesia 24
Linggih
20 Juli 2001 – 23 Juli 2001
PrésidhènAbdurrahman Wahid
Kang sadurungéMarsilam Simanjuntak
Kang sawiséYusril Ihza Mahendra
Mentri Pertahanan Indonesia 21
Linggih
26 Agustus 2000 – 20 Juli 2001
Kang sadurungéJuwono Sudarsono
Kang sawiséAgum Gumelar
Rerincèn dhiri
Lair13 Mèi 1957
Sampang, Madura, Indonesia
BangsaIndonesia
AlmamaterUGM (1993)
PanggaotaDosen, pulitikus
AgamaIslam

Prof. Dr. Mohammad Mahfud M.D., S.H., S.U. (lair ing Sampang, Madura, Jawa Timur, 13 Mèi 1957; umur 63 taun) iku Ketua Mahkamah Konstitusi periode 2008-2011 lan Hakim Konstitusi periode 2008-2013. Sadurungé dadi anggota DPR lan Mantri Pertahanan sajeroning Kabinet Persatuan Nasional. Mohammad Mahfud M.D. nggayuh gelar dhoktor ing taun 1993 saka Universitas Gadjah Mada. Sadurungé diangkat dadi mantri, Mahfud dadi dosèn ing Universitas Islam Indonesia (UII), Yogyakarta.

Kalungguhan pulitik
Didhisiki déning:
Juwono Sudarsono
Mentri Pertahanan Indonesia
2000–2001
Diganti déning:
Agum Gumelar
Didhisiki déning:
Marsilam Simanjuntak
Mentri Kehakiman lan Hak Asasi Manusia Indonesia
2001
Diganti déning:
Yusril Ihza Mahendra
Didhisiki déning:
Jimly Asshiddiqie
Ketua Mahkamah Konstitusi Republik Indonesia
2008–2013
Diganti déning:
Akil Mochtar
Kang sadurungé
Wiranto
Mentri Koordinator Bidang Politik, Hukum, lan Keamanan Indonesia
2019–saiki
Isih njabat