Yusril Ihza Mahendra

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Yusril Ihza Mahendra
YUSRIL.jpg
11 Menteri Sekretaris Nagara Républik Indonésia
Lungguh
21 Oktober 2004 – 9 Mei 2007
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Bambang Kesowo
Kagantèni Hatta Rajasa
21 Menteri Hukum lan Perundang-undangan Républik Indonésia
Lungguh
23 Oktober 1999 – 7 Februari 2001
Présidhèn Abdurrahman Wahid
Kadhisiki Muladi
Kagantèni Baharuddin Lopa
Lungguh
9 Agustus 2001 – 21 Oktober 2004
Présidhèn Megawati Soekarnoputri
Kadhisiki Mohammad Mahfud
Kagantèni Hamid Awaluddin
Rerincèn priangga
Lair 5 Pébruari 1956 (umur 60)
Flag of Indonésia Lalang, Manggar, Belitung Timur, Kapulauan Bangka Belitung, Indonésia
Agama Islam

Prof. Dr. Yusril Ihza Mahendra, (lair ing Lalang, Manggar, Belitung Timur, 5 Februari 1956; umur 60 taun) iku pulitikus kang ana ning Indonésia uga dadi artis ning Indonésia.[1] Dheweké njabat dadi Menteri Sekretaris Nagara Indonésia ning periode 20 Oktober 2004 nganti 8 Mei 2007.[1] Ning bidang pulitik saka taun 1998 nganti taun 2005 dheweké njabat dadi katua Umum Parté Bulan Bintang.[1] Mahendra nganti dadi ketua ning telu kantor kang ngurusi masalah beda,dadi menteri ning kabinet pamarintahan Indonésia, yaitu Menteri Kehakiman lan Hak Asasi Manusia (26 Agustus 2000-7 Februari 2001), Menteri Kehakiman lan Hak Asasi Manusia Kabinet Gotong Royong (Agustus 2001-2004) lan terakhir Menteri Sekretaris Nagara Kabinet Indonésia Bersatu (20 Oktober 2004-2007).[1]

Pendidikan[besut | besut sumber]

Pendidikan Sarjana kang dilakoni déning Yusril Ihza Mahendra[1][2]:

  • Pendidikané S-1 jurusan Hukum Tata Nagara Fakultas Hukum UI wisuda ning taun 1983 lan jurusan Filsafat Fakultas Sastra UI (1982). *pendidikan S2-né saka Graduate School of Humanities and Social Science, Universitas Punjab (India) nalika taun 1984.
  • Pandidikan S-3 saka Institute of Post Graduate Studies, Universitas Sains Malaysia (1993)

Pangalaman Akademis[besut | besut sumber]

Pangalaman Akademis saka Yusril Ihza Mahendra[1][2]:

  • Staf pengajar ning Universitas Muhammadiyah Jakarta (UMJ)
  • Staf pengajar ning Akademi Ilmu Pemasyarakatan, Depkeh (1983)
  • Staf pengajar ning Program Pascasarjana UI dan UMJ serta pengajar Fakultas Hukum UI

Pengalaman organisasi[besut | besut sumber]

Pangalaman Organisasi saka Yusril Ihza Mahendra[1][2]:

  • Wakil Ketua Badan Komunikasi Pemuda Masjid Indonésia (1981-1982)
  • Anggota DPP Dewan Dakwah Islamiyah Indonésia (1996-2000)
  • Ketua pengkajian hukum uga merangkap dadi wakil ketua Dewan Pakar ICMI ning wewengkon DKI Jakarta (1996-2000)

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g biografi Yusril Ihza Mahendra dipununduh tanggal 29 Juni 2011
  2. ^ a b c Tempo Interaktif dipununduh tanggal 29 Juni 2011