Baharuddin Lopa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Baharuddin Lopa
Baharudin lopa.jpg
Mentri Hukum lan Hak Asasi Manungsa Républik Indonésia 22
Lungguh
9 Februari 2001 – 2 Juni 2001
Présidhèn Abdurrahman Wahid
Kadhisiki Yusril Ihza Mahendra
Kagantèni Marsilam Simanjuntak
Jaksa Agung Républik Indonésia 17
Lungguh
2 Juni 2001 – 20 Juli 2001
Présidhèn Abdurrahman Wahid
Kadhisiki Marzuki Darusman
Kagantèni Marsilam Simanjuntak
Rerincèn priangga
Pati Juli 3, 2001(2001-07-03) (umur 65)
Cithakan:Country data Arab saudi Riyadh, Arab Saudi
Bangsa Indonésia
Agama Islam

Baharuddin Lopa, SH. (lair ing Pambusuang, Balanipa, Polewali Mandar, Indonésia, 27 Agustus 1935 – pati di Riyadh, Arab Saudi, 3 Juli 2001 ing yuswa 65 taun) inggih punika Jaksa Agung Républik Indonésia ingkang njabat awit tanggal 6 Juni 2001 ngantos dumugi tilar donyanipun nalika 3 Juli 2001.[1] Baharudin Lopa ugi nate njabat dados Duta Ageng Républik Indonésia kanggé Arab Saudi. Nalika taun 1993-1998 panjenenganipun njabat dados anggota Komnas HAM.[2]

Wiwit njabat dados Jaksa Agung, 6 Juni 2001, minangka gantosipun Marzuki Darusman, Lopa tansah mbudi daya kangge mbrantas korupsi.[1] Lopa misuwur minangka jaksa ingkang boten kagungan raos ajrih nalika njejegaken hukum lan kaadilan.[1] Panjenenganipun tilar donya ing yuswa 66 taun, ing griya sakit Al-Hamadi Riyadh, tabuh 18.14 wekdal Arab Saudi utawi tabuh 22.14 Wekdal Nuswantara iring Kilèn (WNIK) 3 Juli 2004, ing Arab Saudi, amargi gerah jantung.[1]

Nalika semanten Lopa rawuh ing Riyadh, 26 Juni 2001 kanggé pasrah panampi jabatan kaliyan Wakil Kepala Perwakilan Républik Indonésia Kemas Fachruddin.[1] Kemas njabat dados Kuasa Usaha Sawetawis Kedubes RI kanggé Arab Saudi ingkang dunungipun ing Riyadh.[1] Lopa kaliyan robonganipun ngawontenaken ibadah umroh.[1] Sasampunipun punika Lopa dados gerah amargi fisikipun kirang kiyat, ingkang pungkasanipun panjenenganipun tilar donya.[1]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (id)Baharuddin Lopa Teladan Jaksa Pendekar Hukum dipunundhuh tanggal 1 Oktober 2011)
  2. ^ (id)Baharuddin Lopa dipunundhuh tanggal 1 Oktober 2011)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Baharuddin_Lopa&oldid=1092456"