Kabinèt Indonésia Bersatu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kanggo artikel ngenani Kabinèt Indonésia Bersatu sing luwih anyar pirsani: Kabinèt Indonésia Bersatu II
Kabinet Indonésia bersatu

Kabinet Indonésia Bersatu (Inggris: United Indonésia Cabinet) iku kabinèt pamaréntahan Indonésia pimpinan Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono lan Wakil Présidhèn Muhammad Jusuf Kalla.

Kabinet iki diwangun tanggal 21 Oktober 2004 lan masa baktiné mungkasi ing taun 2009. Tanggal 5 Dhésèmber 2005, Présidhèn Yudhoyono ngowahi susunan kabinèt kanggo sing sapisanan, sawisé nganakaké evaluasi marang kinerja para mentriné, Présidhèn ngayahi owah-owahan kapindho ing tanggal 7 Mèi 2007.

Susunan[besut | besut sumber]

Susunan Kabinet Indonésia Bersatu nalika diwangun (21 Oktober 2004) miturut Keppres Nomor 187/M Tahun 2004, owah-owahan pisanan (7 Dhésèmber 2005) miturut Keppres Nomor 20/P Tahun 2005, lan owah-owahan kapindho (9 Mèi 2007) miturut Keppres Nomor 31/P Tahun 2007 ya iku:

No. Jabatan Pejabat
Pembentukan-
21 Oktober 2004
Perombakan I-
7 Dhésèmber 2005
Perombakan II-
9 Mèi 2007
Penggantian
di luar perombakan

Mantri koordinator[besut | besut sumber]

1 Mantri Koordinator Babagan Pulitik, Hukum, dan Keamanan Widodo AS
2 Mantri Koordinator Babagan Perekonomian Aburizal Bakrie Boediono Sri Mulyani
(Pelaksana Tugas, wiwit 13 Juni 2008)
3 Mantri Koordinator Babagan Kesejahteraan Rakyat Alwi Shihab Aburizal Bakrie
4 Mantri Sekretaris Nagara Yusril Ihza Mahendra Hatta Rajasa

Mantri departemen[besut | besut sumber]

5 Mantri Dalam Negeri M. Ma'ruf Mardiyanto
(wiwit 29 Agustus 2007)
6 Mantri Luar Negeri Hassan Wirajuda
7 Mantri Pertahanan Juwono Sudarsono
8 Mantri Hukum lan Hak Asasi Manungsa Hamid Awaluddin Andi Mattalata
9 Mantri Keuangan Jusuf Anwar Sri Mulyani
10 Mantri Energi lan Sumber Daya Mineral Purnomo Yusgiantoro
11 Mantri Perindustrian Andung Nitimihardja Fahmi Idris
12 Mantri Perdagangan Mari Elka Pangestu
13 Mantri Pertanian Anton Apriantono
14 Mantri Kehutanan MS Kaban
15 Mantri Perhubungan Hatta Rajasa Jusman Syafii Djamal
16 Mantri Kelautan lan Perikanan Freddy Numberi
17 Mantri Tenaga Kerja lan Transmigrasi Fahmi Idris Erman Suparno
18 Mantri Pekerjaan Umum Djoko Kirmanto
19 Mantri Keséhatan Siti Fadilah Supari
20 Mantri Pendidikan Nasional Bambang Sudibyo
21 Mantri Sosial Bachtiar Chamsyah
22 Mantri Agama M Maftuh Basyuni
23 Mantri Kebudayaan lan Pariwisata Jero Wacik
24 Mantri Komunikasi lan Informatika
(sadurungé 31 Januari 2005 jenengé Mantri Nagara Komunikasi lan Informasi)
Sofyan Djalil Mohammad Nuh

Mantri nagara[besut | besut sumber]

25 Mantri Nagara Riset lan Teknologi Kusmayanto Kadiman
26 Mantri Nagara Koperasi lan Usaha Kecil lan Menengah Suryadharma Ali
27 Mantri Nagara Lingkungan Hidup Rachmat Witoelar
28 Mantri Nagara Pemberdayaan Perempuan Meuthia Hatta Swasono
29 Mantri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara Taufik Effendy
30 Mantri Nagara Pembangunan Laladan Tertinggal Saifullah Yusuf Mohammad Lukman Edy
31 Mantri Negara Perencanaan Pembangunan Nasional
(sadurungé 14 Oktober 2005 jenengé Mantri Negara Perencanaan Pembangunan)
Sri Mulyani Paskah Suzetta
32 Mantri Nagara Badan Usaha Milik Nagara Soegiharto Sofyan Djalil
33 Mantri Nagara Perumahan Rakyat Muhammad Yusuf Asy'ari
34 Mantri Nagara Pemuda lan Ulah raga Adhyaksa Dault

Pejabat setingkat mantri[besut | besut sumber]

35 Jaksa Agung Abdul Rahman Saleh Hendarman Supandji

Katrangan:

     Pembentukan      Perombakan I      Perombakan II      Penggantian ing sajabaning perombakan

Sekretaris Kabinet[besut | besut sumber]

Miturut Keppres Nomor 188/M Tahun 2004, Présidhèn ngangkat Sudi Silalahi minangka Sekretaris Kabinet. Sekretaris Kabinet ana ing sangisoré lan tanggung jawab langsung marang Présidhèn.

Pejabat non anggota kabinèt[besut | besut sumber]

Pejabat-pejabat ing ngisor dumunung ana ing sangisoré lan tanggung jawab langsung marang Présidhèn, nanging pengangkatané mbutuhaké pasetujon Dewan Perwakilan Rakyat. Para pejabat iki uga kerep mèlu rapat kabinèt.

No. Jabatan Pejabat
1 Panglima Tentara Nasional Indonésia Endriartono Sutarto
(nganti 13 Fèbruari 2006)
Djoko Suyanto
(13 Fèbruari 2006-28 Dhésèmber 2007)
Djoko Santoso
(wiwit 28 Dhésèmber 2007)
2 Kepala Kapulisèn Nagara Republik Indonesia Da'i Bachtiar
(nganti 8 Juli 2005)
Sutanto
(8 Juli 2005-30 September 2008)
Bambang Hendarso Danuri
(wiwit 30 September 2008)
3 Gubernur Bank Indonésia Burhanuddin Abdullah
(nganti 17 Mèi 2008)
Boediono
(wiwit 17 Mèi 2008)

Owah-owahan (reshuffle)[besut | besut sumber]

Owah-owahan I[besut | besut sumber]

Tanggal 5 Dhésèmber 2005, Présidhèn mbiwara perombakan kawates Kabinet Indonésia Bersatu, lan sabanjuré dilantik tanggal 7 Dhésèmber 2005:

  • Telu mantri sing dirotasi menyang kalungguhan liya:
    1. Aburizal Bakrie (Menko Kesra, sadurungé Menko Perékonomian)
    2. Sri Mulyani (Menkeu, sadurungé Menneg PPN)
    3. Fahmi Idris (Menperin, sadurungé Menakertrans)

Owah-owahan II[besut | besut sumber]

Tanggal 7 Mèi 2007, Présidhèn mbiwara perombakan sing kaping pindho, lan sabanjuré dilantik tanggal 9 Mèi 2007

  • Loro mantri sing dirotasi menyang kalungguhan liya:
    1. Hatta Rajasa (Mensesneg, sebelumnya Menhub)
    2. Sofyan Djalil (Menneg BUMN, sebelumnya Menkominfo)

Réferènsi[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]


Kabinet pamaréntahan Indonésia
Didhisiki déning:
Kabinet Gotong Royong
(2001-2004)
{{{jabatan}}}
2004-2009
Diganti déning:
Kabinèt Indonésia Bersatu II