Fahmi Idris

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Fahmi Idris
Fahmi idris.jpg
Menteri Perindustrian Républik Indonésia 25
Lungguh
5 Desember 2005 – 22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Andung A. Nitimiharja
Kagantèni Mohamad Suleman Hidayat
Menteri Tenaga Kerja dan Transmigrasi Républik Indonésia 19
Lungguh
21 Mei 1998 – 26 Oktober 1999
Présidhèn Baharuddin Jusuf Habibie
Kadhisiki Theo L. Sambuaga
Kagantèni Bomer Pasaribu
Lungguh
20 Oktober 2004 – 5 Desember 2005
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Jacob Nuwa Wea
Kagantèni Erman Soeparno
Rerincèn priangga
Lair (1943-09-20) 20 Sèptèmber 1943 (umur 73)
 Jepang Jakarta, Masa Pendudukan Jepang
Bangsa Indonésia
Agama Islam

Fahmi Idris (lair ing Jakarta, 20 Sèptèmber 1943; umur 73 taun). Fahmi Idris iku pengusaha.[1] Saliyané dadi pengusaha, Fahmi Idris uga dadi pulitikus ing nagara Indonésia.[1] Fahmi Idris iku Menteri Perindustrian ing Kabinet Indonésia Bersatu kang dilantik nalika tanggal 7 Desember 2005.[1] Sadurungé iku, Fahmi Idris njabat dadi Mentri Tenaga Kerja lan Transmigrasi ing kabinet kang padha uga.[1] Ananging jabatané dadi Mentri Tenaga Kerja lan Transmigrasi banjur digantekake karo Erman Suparno nalika ana perombakan kabinet.[1] Perombakan kabinet iku kadadéyan nalika sasi Desember taun 2005, lan dirombak karo Presiden Yudhoyono.[1] Fahmi Idris ngugemi agama Islam.[1]

Fahmi Idris iku lulusan saka Universitas Indonésia (UI) ing bidhang ilmu ékonomi.[2] Fahmi iku aktivis, mulane banjur seneng ing donyaning pulitik.[2] Nalika taun 1965-1966, Fahmi Idris njabat dadi Ketuwa Senat Fakultas Ekonomi UI.[2] Sawise lulus saka Universitas Indonésia, Fahmi banjur nduwèni usaha.[2] Nalika taun 1984, Fahmi Idris banjur nggabung karo Parté Golongan Karya utawa kang diarani Golkar.[2] Nalika taun 1998 nganti 2004, Fahmi Idris njabat dadi Ketua DPP Golkar ing Jakarta.[2] Ing taun kang padha uga Fahmi banjur dilantik dadi Mentri Tenaga Kerja lan Transmigrasi.[2] Fahmi njabat dadi Mentri Tenaga Kerja ing Kabinet Reformasi Pembangunan pimpinan B.J. Habibie.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 18 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h (id)tokohindonesia.com(dipunundhuh tanggal 18 Agustus 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Fahmi_Idris&oldid=1099281"