Fahmi Idris

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Fahmi Idris
Fahmi Idris

Mangsa Kalenggahan
5 Desember 2005 – 22 Oktober 2009
Pangageng sadurungé Andung A. Nitimiharja
Pengganti Mohamad Suleman Hidayat

Mangsa Kalenggahan
21 Mei 1998 – 26 Oktober 1999
Pangageng sadurungé Theo L. Sambuaga
Pengganti Bomer Pasaribu
Mangsa Kalenggahan
20 Oktober 2004 – 5 Desember 2005
Pangageng sadurungé Jacob Nuwa Wea
Pengganti Erman Soeparno

Lair 20 Sèptember 1943 (umur 72)
Flag of Japan.svg Jakarta, Masa Pendudukan Jepang
Kabangsan Indonésia
Agama Islam

Fahmi Idris (dipunlairaken ing Jakarta, 20 September 1943; umur 72 taun). Fahmi Idris iku pengusaha.[1] Saliyané dadi pengusaha, Fahmi Idris uga dadi pulitikus ing nagara Indonésia.[1] Fahmi Idris iku Menteri Perindustrian ing Kabinet Indonésia Bersatu kang dilantik nalika tanggal 7 Desember 2005.[1] Sadurungé iku, Fahmi Idris njabat dadi Mentri Tenaga Kerja lan Transmigrasi ing kabinet kang padha uga.[1] Ananging jabatané dadi Mentri Tenaga Kerja lan Transmigrasi banjur digantekake karo Erman Suparno nalika ana perombakan kabinet.[1] Perombakan kabinet iku kadadéyan nalika sasi Desember taun 2005, lan dirombak karo Presiden Yudhoyono.[1] Fahmi Idris ngugemi agama Islam.[1]

Fahmi Idris iku lulusan saka Universitas Indonésia (UI) ing bidhang ilmu ékonomi.[2] Fahmi iku aktivis, mulane banjur seneng ing donyaning pulitik.[2] Nalika taun 1965-1966, Fahmi Idris njabat dadi Ketuwa Senat Fakultas Ekonomi UI.[2] Sawise lulus saka Universitas Indonésia, Fahmi banjur nduwèni usaha.[2] Nalika taun 1984, Fahmi Idris banjur nggabung karo Parté Golongan Karya utawa kang diarani Golkar.[2] Nalika taun 1998 nganti 2004, Fahmi Idris njabat dadi Ketua DPP Golkar ing Jakarta.[2] Ing taun kang padha uga Fahmi banjur dilantik dadi Mentri Tenaga Kerja lan Transmigrasi.[2] Fahmi njabat dadi Mentri Tenaga Kerja ing Kabinet Reformasi Pembangunan pimpinan B.J. Habibie.[2]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 18 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h (id)tokohindonesia.com(dipunundhuh tanggal 18 Agustus 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Fahmi_Idris&oldid=1053390"