Erman Suparno

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Erman Suparno
Kabinet erman.jpg
Mantri Tenaga Kerja dan Transmigrasi Républik Indonésia 22
Linggih
5 Dhésèmber 2005 – 22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungé Fahmi Idris
Kang sawisé Muhaimin Iskandar
Rerincèn dhiri
Lair (1950-03-20) Maret 20, 1950 (umur 69)
Indonésia Dudu Wétan, Kacamatan Grabag, Purworejo, Indonésia
Agama Islam

Ir. H. Erman Suparno, MBA., MSi. (miyos di Dudu Wétan, Kacamatan Grabag, Purworejo tanggal 20 Maret 1950) inggih punika salah satunggalipun pulitikus Indonésia.[1] Panjenenganipun punika Mantri Tenaga Kerja lan Transmigrasi[2] wiwit 5 Dhésèmber 2005 ngantos dumugi 22 Oktober 2009.[1] Panjenenganipun mlebet ing posisi kasebat minangka gantosipun Fahmi Idris wonten ing parombakan mantri ingkang dipunwontenaken Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono nalika Dhésèmber 2005.[1] Panjenenganipun asalipun saking Parté Kebangkitan Bangsa (PKB).[1]

Panjenenganipun pikantuk gelar MBA saking Universitas Newport Amérika Sarékat nalika taun 1993 lan salajengipun pikantuk gelar Pasca Sarjana Jurusan Administrasi Nagara saking Universitas Indonésia ing taun 2000.[1] Awit taun 1994 panjenenganipun dados anggota dewan pengurus ing pinten-pinten perusahaan.[1] Erman dipunnominasikaken minangka Mantri Tenaga Kerja lan Transmigrasi déning Ketua PKB, MUhaimin Iskandar.[1] Nalika dipunlantik dados mantri, panjenenganipun taksih njabat Wakil Ketua Komisi V DPR lan bendhahara umum PKB.[1] Sadèrèngipun punika penjenenganipun njabat minangka pimpinan Komisi IV ing DPR.[1]

Erman naté kacilakan bus nalika tanggal 13 Dhésèmber 2004 ingkang ngrenggut nyawa salah satunggalipun panumpang sanèsipun.[1] Bus kasebat mlebet jurang ing Bantul, Yogyakarta lan Erman kalebet salah satunggalipun panumpang ingkang nandhang tatu.[1]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Erman Suparno

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k Erman Suparno dipunundhuh tanggal 23 September 2011)
  2. Menkeh dan Menaker Hadiri Sidang UU TKI di MK dipunundhuh tanggal 23 September 2011)