Bachtiar Chamsyah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bachtiar Chamsyah
Kabinet bachtiar-c.jpg
Mantri Sosial Républik Indonésia 25
Linggih
10 Agustus 2001 – 20 Oktober 2004
Présidhèn Megawati Soekarnoputri
Kang sadurungé Yustika Sjarifuddin Baharsjah
Linggih
20 Oktober 2004 – 22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kang sawisé Salim Assegaf Al Jufri
Rerincèn dhiri
Lair (1945-12-31) Dhésèmber 31, 1945 (umur 73)
Indonésia Kota Sigli, Pidie, Acèh, Indonésia
Agama Islam

H. Bachtiar Chamsyah, SE (miyos ing Kutha Sigli, Pidie, Acèh, 31 Dhésèmber 1945) inggih punika Mantri Sosial ing Kabinét Indonésia Bersatu.[1][2] Panjenenganipun lulus pendidikan sarjana ing Fakultas Ékonomi, Universitas Medan Area ing taun 1997.[1] Panjenenganipun punika politisi ingkang wasis dhiplomasi saéngga saged ngirangi konflik kanggé pikantuk satunggalipun konsesus utawi kaputusan.[1] Sarjana Ékonomi ingkang ngakeni sinau poliik saking ibunipun punika ngrintis kariér pulitik saking ngandhap. Panjenenganipun dados kader Parté Persatuan Pembangunan (PPP) paling saé.[1] Pungkasanipun, panjenenganipun dipundadosaken calon Ketua Umum PPP saingan kaliyan Hamzah Haz.[1] Panjenenganipun kalah nanging panjenenganipun mratélakaken tetep setya tuhu dhateng garis perjuangan partenipun.[1]

Namanipun Bachtiar Chamsyah wiwit misuwur ing bebrayan agung nalika panjenenganipun mandhégani Pansus Bulog (2000-2001) ingkang nalika samanten nglibataken Présidhèn Abdurrahman Wahid (Gus Dur) ingkang nalika wekdal pamaréntahanipun, Departemen Sosial (Depsos) dipunlikuidasi kanthi alesan boten dipunbetahaken, menapa malih sadèrèngipun wonten pradugi manawi Depsos dados sarang korupsi, kolusi lan nepotisme.[1] Kalih taun salajengipun (2001), nalika Gus Dur léngsér keprabon amargi kasus Bulog lan dipun-gantos déning Megawati Soekarnoputri, Depsos dipunaktifaken malih kanthi alesan masalah sosial ingkang dipunadhepi bangsa punika kompleks sanget.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]


Pranala njawi[besut | besut sumber]

Bachtiar Chamsyah