Hassan Wirajuda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hassan Wirajuda
Hassan Wirajuda.jpg
Hassan Wirajuda
Anggota Dewan Pertimbangan Présidhèn
Wiwit linggih
25 Januari 2010
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Mantri Luar Negeri Republik Indonesia 15
Linggih
9 Agustus 2001 – 22 Oktober 2009
Présidhèn Megawati Soekarnoputri Susilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungé Alwi Shihab
Kang sawisé Marty Natalegawa
Rerincèn dhiri
Lair (1948-07-09)Juli 9, 1948
Indonésia Tangerang, Banten, Indonésia
Bangsa Indonésia
Almamater Universitas Indonésia

Dr. Nur Hassan Wirajuda (lair ing Tangerang, Banten, 9 Juli 1948; umur 71 taun) inggih punika pulitikus saking Indonésia ingkang gadhah kalungguhan minangka angguta Dewan Pertimbangan Présidhèn wiwit 25 Januari 2010.[1][2] Saderengipun punika, Hassan Wirajuda naté dados Mantri Luar Negeri Indonésia wiwit taun 2001 ngantos taun 2009.[1][2] Hassan Wirajuda njabat ing kalih kabinèt, Kabinet Gotong Royong (2001—2004) lan Kabinet Indonésia Bersatu taun 20042009.[2] Hassan Wirajuda angsal gelar dhoktor babagan ukum saking jurusan ukum internasional ing Universitas Virginia taun 1981, gelar master ukum (LL.M) saking Universitas Hardvard taun 1985, lan gelar master seni ukum lan diplomasi saking sekolah ukum Fletcher School of Law and Diplomacy taun 1984.[1] Ing taun 1971, Hassan Wirajuda dados dhosen ing fakultas ukum Universitas Indonésia lan ing taun 1976 Hassan sekolah malih dhateng Universitas Oxford ing Inggris supados pikantuk sertifikat diplomasi.[2]

Karier[besut | besut sumber]

Hassan WIrajuda dados direktur jenderal pulitik luar nagari ing kementrian luar nagari (Juli 2000-Agustus 2001), Duta besar ing Amérikah Sarékat lan organisasi internasional sanèsipun ing Genewa (Dhésèmber 1998), lan dhirektur organisasi internasional ing departemen luar nagari (1993-1997).[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c Profil Menlu RI dipunundhuh tanggal 16 Juli 2011)
  2. a b c d e Profil dipunundhuh tanggal 16 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
{{{before}}}
Mantri Luar Negeri Indonésia
{{{years}}}
Kang sawisé
{{{after}}}

Cithakan:Kabinet Indonésia Bersatu