Universitas Oxford

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Universitas Oxford

Logo Universitas Oxford
Jeneng latin Universitas Oxoniensis
Diadegaké Ora diweruhi, perkuliahan diwiwiti taun 1096[1]
Jenis Publik
Motto Dominus Illuminatio Mea (Latin)
Dana abadi £3,6 miliar[2]
Konselor The Rt. Hon. Lord Patten of Barnes
Wakil Konselor Andrew Hamilton
Mahasiswa 19.486[3]
Sarjana 11.300[3]
Magister 7.380[3]
Lokasi Oxford, Inggris, Britania Raya
Afiliasi IARU
Russell Group
Coimbra Group
Europaeum
EUA
LERU
Situs web www.ox.ac.uk

Universitas Oxford iku perguruan tinggi utawa pawiyatan luhur paling tuwa abasa Inggris sing dunungé ing kutha Oxford, Inggris.[4] Sejarah universitas iki bisa ditlusuri paling ora wiwit pungkasan abad ka-11, senadyan tanggal persis madegé tetep ora cetha. Miturut legéndha, sawisé pecah karusuhan antara mahasiswa lan padunung kutha ing taun 1209, sawetara akadhemisi Oxford mlayu tumuju lor-wétan, menyang kutha Cambridge, lan ngadegaké Universitas Cambridge. Kaloro universitas iki wiwit semono wis silih tetandhingan siji lan sijiné, lan minangka perguruan tinggi paling selèktif ing Britania Raya.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "A Brief History of the University". University of Oxford. Retrieved 2007-10-30. 
  2. ^ "New Investment Committee at Oxford University". Retrieved 2007-09-30. 
  3. ^ a b c "Facts and Figures - University of Oxford". University of Oxford. Retrieved 2008-06-01. 
  4. ^ "About Oxford University". Oxford University. 

Pranala jaba[besut | besut sumber]