Grup Coimbra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Grup Coimbra iku jaringan universitas Éropah sing diadegaké taun 1985 lan diresmèkaké nganggo charter taun 1987. Ing taun 2007 grup iki nduwèni 39 universitas anggota, sawetara minangka sing tuwa lan paling prestis ing Éropah.

Grup iki njupuk jeneng saka jeneng kutha Coimbra, Portugal. Universitas Coimbra uga dumunung ing kutha iki lan minangka salah siji sing paling tuwa ing Éropah. Wektu madegé grup iki, Universitas Coimbra uga mahargya ambal warsa kaping-700.

Anggota[besut | besut sumber]

Austria

Belgia

Républik Czech

Denmark

Estonia

Finlandia

Prancis

Jerman

Hungaria

Irlandia

Italia

Walanda

Lituania

Norwegia

Polen

Portugal

Rumania

Russia

Spanyol

Swedia

Switzerland

Turki

Kerajaan Bersatu

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Grup_Coimbra&oldid=1091557"