Grup Coimbra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Grup Coimbra iku jaringan universitas Éropah sing diadegaké taun 1985 lan diresmèkaké nganggo charter taun 1987. Ing taun 2007 grup iki duwé 39 universitas anggota, sawetara minangka sing tuwa lan paling prestis ing Éropah.

Grup iki njupuk jeneng saka jeneng kutha Coimbra, Portugal. Universitas Coimbra uga dumunung ing kutha iki lan minangka salah siji sing tuwa dhéwé ing Éropah. Wektu madegé grup iki, Universitas Coimbra uga mahargya ambal warsa kaping 700.

Anggota[besut | besut sumber]

Austria

Bèlgi

Républik Czech

Denmark

Estonia

Finlandia

Prancis

Jerman

Hungaria

Irlandia

Italia

Walanda

Lituania

Nurwègen

Polen

Portugal

Rumania

Russia

Spanyol

Swedia

Switzerland

Turki

Karajan Bersatu

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]