Trinity College, Dublin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
University of Dublin
Ollscoil Átha Cliath
Blazon University of Dublin.svg
Jeneng latin Universitas Dublinensis
Diadegaké 1592
Jenis Publik
Konselor Mary Robinson
Mahasiswa 15,000 (2006)
Alumni 70,300
Alumni 70,300
Lokasi College Green
Dublin 2Dublin, Ireland
Telepon +353-1-896 1000
University surroundings Historic landmark
Afiliasi EUA
IUA
UI
Situs web http://www.tcd.ie/

Universitas Dublin (jeneng Irlandia: Ollscoil Átha Cliath) ya iku universitas nagari kang ana ing Républik Irlandia kang pernahé ana ing kutha Dublin. Universitas iki ya iku universitas tuwa dhéwé ana ing donya kang sampun ngadhek wiwit taun 1592, lan bareng Universitas Oxford lan Universitas Cambridge kerep mau kados "ibu saka universitas ing donya".

Universitas Dublin saprene ana ing posisi kaping-43 rangking donya lan rangking kaping-13 ing Éropah.

Pranala njaba[besut | besut sumber]