Trinity College, Dublin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
University of Dublin
Ollscoil Átha Cliath
Blazon University of Dublin.svg
Jeneng latinUniversitas Dublinensis
Diadegaké1592
JenisPublik
KonselorMary Robinson
Mahasiswa15,000 (2006)
Alumni70,300
Alumni70,300
LokasiCollege Green
Dublin 2Dublin, Ireland
Telepon+353-1-896 1000
University surroundingsHistoric landmark
AfiliasiEUA
IUA
UI
Situs webhttp://www.tcd.ie/

Universitas Dublin (jeneng Irlandia: Ollscoil Átha Cliath) ya iku universitas nagari kang ana ing Républik Irlandia kang pernahé ana ing kutha Dublin. Universitas iki ya iku universitas tuwa dhéwé ana ing donya kang sampun ngadhek wiwit taun 1592, lan bareng Universitas Oxford lan Universitas Cambridge kerep mau kados "ibu saka universitas ing donya".

Universitas Dublin saprene ana ing posisi kaping-43 rangking donya lan rangking kaping-13 ing Éropah.

Pranala njaba[besut | besut sumber]