Mary Robinson

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kanggé penyair, pirsani Mary Robinson (1757-1800)
Kanggé "The Maid of Buttermere, pirsani Mary Robinson (1778-1837)
Mary Robinson
Mary Robinson-Obama31.04secs.png
Mary Robinson, wulan Agustus 2009
Présidhèn Irlandia kaping 7
Lungguh
3 Desember 1990 – 12 September 1997
Kadhisiki Patrick Hillery
Kagantèni Mary McAleese
Rerincèn priangga
Lair 21 Mèi 1944 (umur 72)
Ballina, County Mayo
Parté pulitik Independent (mawi dhukungan Parté Buruh)
Sisihan Nick Robinson
Propési Barrister, mantan Senator

Mary Robinson (basa Irlandia: Máire Mhic Róibín), lair ing Ballina, County Mayo, 21 Mei 1944; umur 72 taun), dipunpilih minangka présidhèn wanita sepindhah ing Irlandia nalika taun 1990. Antawis taun 1997 lan 2002 panjenenganipun dados komisaris PBB kanggé urusan HAM.

Panjenenganipun nempuh pendhidhikan ing Trinity College lan King's Inns ing Dublin, lan salajengipun ing Harvard, Amérika Sarékat. Lajeng panjenenganipun wiwit mucal mata kuliah hukum internasional ing Trinity College. Panjenenganipun tetep wonten mriku dumugi taun 1990, nalika panjenenganipun dipunangkat minangka présidhèn. Panjenenganipun wonten ing Labour Party lan dipundhukung déning Green Party lan Worker's Party. Minangka présidhèn panjenenganipun nyambut damel kanthi temen kanggé gambaran modhèrn kanggé donya internasional.

Didhisiki déning:
Patrick Hillery
Présidhèn Républik Irlandia
1990-1997
Diganti déning:
Mary McAleese


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mary_Robinson&oldid=1052282"