Universitas Edinburgh

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Koordinat: 55°56′50.6″N 3°11′13.9″W / 55.947389°L 3.187194°W / 55.947389; 3.187194

The University of Edinburgh
Gambar:University of Edinburgh logo.svg
University of Edinburgh logo.png
Jeneng latin Universitas Academica Edinensis
Diadegaké 1583
Jenis Publik
Dana abadi £236,512 juta[1]
Rèktor Peter McColl
Konselor HRH The Princess Royal
Kepala Professor Sir Timothy O'Shea
Mahasiswa 30.377 (2011-12)[2]
Sarjana 20.316[2]
Magister 10.061[2]
Kampus Urban
Lokasi Old College, South Bridge, Edinburgh, EH8 9YLEdinburgh, Skotlandia, Britania Raya
Telepon +44 131 650 1000
Afiliasi Russell Group
Coimbra Group
LERU
Universitas 21
EUA
Universities UK
Universities Scotland
Situs web www.ed.ac.uk

Universitas Edinburgh ya iku universitas publik kang ana ing kutha Edinburgh, kutha krajan Skotlandia. Universitas iki diadegaké ing taun 1583.[3]

Universitas iki nèmpèl karo Kutha Edinburgh. Akèh bangunan sing ana ing Kutha tuwa Edinburgh iku bangunan universitas.[4] Edinburgh tiap taun nampa kurang luwih 47.000 pendaftar, sak hingga dadi universitas paling populer kaping tiga ing Britania Raya adhédasar jumlah pendaftar.[5] Seleksi mlebete uga kompetitif; adhédasar seleksi sak derenge , kemungkinan mlebete ya iku satunggal kursi per kalih welas pendaftar.[6]

Universitas iki kaanggep minangka salah sawijining universitas paling prestisius ing donya.[7][8][9][10] Universitas iki ya iku universitas paling apik kaping-6 ing Éropah adhédasar 2011 QS, paling apik kaping-7 ing Éropah adhédasar Times Higher Education Ranking,[11][12] lan paling apik kaping-21 ing donya adhédasar 2012 QS rankings.[11]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ University of Edinburgh (2011). "The University of Edinburgh Reports & Financial Statements for the year to July 2011" (PDF). Retrieved 17 Jan 2012. 
  2. ^ a b c "University of Edinburgh Fact Sheet" (PDF). 
  3. ^ "History of Edinburgh University". Websiterepository.ed.ac.uk. Retrieved 4 December 2010. 
  4. ^ "Edinburgh - Inspiring Capital". City of Edinburgh Council. 28 September 2010. Retrieved 4 December 2010. 
  5. ^ "Times Good University Guide - Most Applications" (PDF). London: The Times. 28 September 2010. Retrieved 20 December 2010. 
  6. ^ "University of Edinburgh Admissions Statistics" (PDF). Admissions Office. 28 September 2010. Retrieved 20 December 2010. 
  7. ^ McIntosh, Lindsay (10 October 2011). "Edinburgh is top Scots university". 
  8. ^ Kemp, Jackie (12 September 2011). "Competition for places at Scottish universities will be fierce in 2012". The Guardian (London). 
  9. ^ BBC News - Edinburgh institutions agree to merge
  10. ^ "Top Universities by Reputation 2012". Times Higher Education. Retrieved 4 August 2012. 
  11. ^ a b QS World University Rankings | Top Universities
  12. ^ Top 400 - The Times Higher Education World University Rankings 2011-2012

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Pawiyatan Luhur ing Éropah