Sekotlan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Caledonia
(Basa Latin)

Alba
(Basa Sekotlan)

Scotland
(Basa Inggris)
120px 120px
(St Andrew's Cross (Bendera Sekotlan) (Lambang Sekotlan)
Sesanti: Nemo me impune lacessit (Latin: Ora ana siji-sijia sing ngganggu aku tanpa diukum
Berkas:UKScotland.png
Basa ResmiBasa Inggris de facto
Kutha krajanEdinburgh
Kutha gedhé dhéwéGlasgow
Perdhana MentriAlex Salmond MSP
Wewengkon
 -Total  -% Air

78,782 km&sup2

1.9%

Padunung
 -Total (2001)
 -Kpadhetan

5,062,011
64/km²
DidirikanKenneth I of Scotland / Kenneth MacAlpin, 843
Mata Uang Pound Sterling (£) (GBP)
Zona Wektu UTC GMT;
Lagu KabangsanFlower of Scotland
Kodhe Nagara44

Sekotlan (Basa Inggris: Scotland) utawa, Alba sajeroning basa Gaelik Sekotlan, biyèn minangka siji karajan mardika ing sisih lor pulo Britania. Ing tanggal 26 Maret 1707 karajan Sekotlan gabung karo karajan Inggris sing sabanjuré dadi "Karajan Britania Raya" lan pungkasané dadi "Persatuan Karajan Britania Raya lan Irlandia Lor". Ing taun 1999, Sekotlan ngéntukaké parlemèn lan pamaréntahan dhéw.

Uga delengen[besut | besut sumber]