Perdhana Mentri

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wangun pamaréntahan

Sèri iki minangka bagéan saka
sèri Pulitik

Dhaptar wangun pamaréntahan

Portal Pulitikedit

Perdhana mentri yaiku ketua mentri[1] utawa sawenèh uwong sing ngepalani sawijining kabinèt ing sawiji negara ing sistem parlemèntèr. Biasané dijabat déning politikus, senadyan ing sawetara negara, perdhana mentri dijabat déning militèr. Ing sawetara sistem, perdhana mentri nduwèni hak milih lan ngganti anggota kabinèté, lan mènèhi alokasi jabatan kasebut marang wong sing dipilih.

Perdhana mentriingi Indonésia[sunting | sunting sumber]

Indonesia naté nduwèni jabatan perdhana mentri, diwiwiti saka Kabinèt Sjahrir I sing diketuani déning Sutan Syahrir ing tanggal 14 November 1945, lan dipungkasi déning Kabinèt Djuanda ing tanggal 10 Juli 1959 sing dipimpin déning Djuanda Kartawidjaja kanthi kawedharé Dhekrit Presidhèn 5 Juli 1959.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Kamus Besar Bahasa Indonesia. Jakarta: Balai Pustaka, 1994. ISBN 979-407-182-X.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Perdhana_Mentri&oldid=829634"