Universitas Cambridge

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Universitas Cambridge
Cambridge University coat of arms
Jeneng latin Cantabrigien (Cantab.)
Didirikan 1209
Motto Hinc lucem et pocula sacra
Terjemahan harafiah: "From here, light and sacred draughts". Non-harafiah: "Saka universitas iki kita nampa pencerahan lan kawruh sing aji".
Konselor David Sainsbury
Wakil Konselor Leszek Borysiewicz
Mahasiswa 16.500 total (4.700 pasca-sarjana)
Lokasi {{{lokasi}}}
Afiliasi Russell Group, Coimbra Group, EUA, LERU
Situs wèb http://www.cam.ac.uk

Universitas Cambridge (Inggris: Cambridge University; Latin: Universitas Cantabrigiensis) iku universitas paling tuwa kaloro ing donya, kanthi sarat mlebu sing paling ketat ing Britania Raya.

Cathetan wiwitan wis ora kasimpen manèh, nanging universitas iki tuwuh saka sawijining perhimpunan sarjana ing kutha Cambridge, Cambridgeshire, Inggris, kemungkinan dibentuk taun 1209 déning sarjana sing kabur saka Universitas Oxford sawisé ana pasulayan karo pedunung kutha kasebut. Referensi ?

Universitas Oxford lan Cambridge, sering dijuluki Oxbridge, wis nduwèni sajarah kompetisi sing suwé antara siji lan sijiné, lan dianggep minangka universitas paling èlit lan mawa gèngsi ing Britania Raya. Miturut sajarah, kaloro universitas iki wis ngasilaké sawetara èlmuwan, penulis, lan pulitisi Britania sing misuwur.

Afiliasi saka Universitas Cambridge wis menangaké 80 Bebungah Nobel [1], luwih akèh tinimbang universitas liya ing donya .[2]. Saka 80 pemenang Bebungah Nobel iki, 70 tau kuliah ing Cambridge minangka murid prasarjana utawa pasca-sarjana, lan dudu minangka "associate" riset, "fellow" utawa profesor. (Universita Chicago ing urutan ka-2 jroning afiliasi pemenang Bebungah Nobel, kanthi 79 pamenang, ananging mung 30 sing tau sinau ing Universitas Chicago minangka murid prasarjana utawa pasca-sarjana).


Pranalajaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:University of Cambridge