Universitas Cambridge

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Universitas Cambridge
Cambridge University coat of arms
Jeneng latin Cantabrigien (Cantab.)
Didirikan 1209
Konselor David Sainsbury
Wakil Konselor Leszek Borysiewicz
Mahasiswa 16.500 total (4.700 pasca-sarjana)
Lokasi {{{lokasi}}}
Afiliasi Russell Group, Coimbra Group, EUA, LERU
Situs wèb http://www.cam.ac.uk

Universitas Cambridge (Inggris: Cambridge University; Latin: Universitas Cantabrigiensis) iku universitas paling tuwa kaloro ing donya, kanthi sarat mlebu sing paling ketat ing Karajan Manunggal.

Cathetan wiwitan wis ora kasimpen manèh, nanging universitas iki tuwuh saka sawijining perhimpunan sarjana ing kutha Cambridge, Cambridgeshire, Inggris, kemungkinan dibentuk taun 1209 déning sarjana sing kabur saka Universitas Oxford sawisé ana pasulayan karo pedunung kutha kasebut. Rujukan ?

Universitas Oxford lan Cambridge, sering dijuluki Oxbridge, wis duwé sajarah kompetisi sing suwé antara siji lan sijiné, lan dianggep minangka universitas paling èlit lan mawa gèngsi ing Karajan Manunggal. Miturut sajarah, kaloro universitas iki wis ngasilaké sawetara èlmuwan, juru nulis, lan pulitisi Karajan Manunggal sing misuwur.

Afiliasi saka Universitas Cambridge wis menangaké 80 Bebungah Nobèl [1], luwih akèh tinimbang universitas liya ing donya .[2]. Saka 80 pemenang Bebungah Nobèl iki, 70 tau kuliah ing Cambridge minangka murid prasarjana utawa pasca-sarjana, lan dudu minangka "associate" riset, "fellow" utawa profésor. (Universita Chicago ing urutan ka-2 sajeroning afiliasi pemenang Bebungah Nobèl, kanthi 79 pamenang, ananging mung 30 sing tau sinau ing Universitas Chicago minangka murid prasarjana utawa pasca-sarjana).

Pranalajaba[besut | besut sumber]

Cithakan:University of Cambridge