Kabinèt Gotong Royong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambar:SBY IMW 0046.JPG
Kabinèt Gotong Royong

Kabinèt Gotong Royong iku Kabinèt pamaréntahan Présidhèn RI kalima Megawati Sukarnoputri (2001-2004). Kabinèt iki dilantik ing taun 2001 lan mangsa baktiné rampung ing taun 2004. Susunan lengkap Kabinèt iki:

Mantri koordinator[besut | besut sumber]

No. Jabatan Jeneng
1 Mantri Koordinator Pulitik lan Kaamanan Susilo Bambang Yudhoyono
(nganti 12 Maret 2004)[1][2],
Hari Sabarno
(ad-interim, sejak 12 Maret 2004)
2 Mantri Koordinator Kasajahtran Rakyat Muhammad Jusuf Kalla
(nganti 22 April 2004)[3],
Abdul Malik Fadjar
(ad-interim, sejak 22 April 2004)
3 Mantri Koordinator Perékonomian Dorodjatun Kuntjoro-Jakti

Mantri departemen[besut | besut sumber]

No. Jabatan Nama
4 Mantri Kehakiman lan Hak Asasi Manungsa Yusril Ihza Mahendra
5 Mantri Pertahanan H Matori Abdul Djalil
6 Mantri Dalam Negeri Hari Sabarno
7 Mantri Luar Negeri Hassan Wirajuda
8 Mantri Keséhatan Achmad Sujudi
9 Mantri Pendidikan Nasional Abdul Malik Fadjar
10 Mantri Sosial Bachtiar Chamsyah
11 Mantri Agama Said Agil Al Munawwar
12 Mantri Tenaga Kerja lan Transmigrasi Jacob Nuwa Wea
13 Mantri Keuangan Boediono
14 Mantri Perindustrian lan Perdagangan Rini MS Suwandi
15 Mantri Energi lan Sumber Daya Mineral Purnomo Yusgiantoro
16 Mantri Perhubungan Agum Gumelar
17 Mantri Pertanian Bungaran Saragih
18 Mantri Kehutanan M Prakosa
19 Mantri Permukiman lan Prasarana Wilayah Sunarno
20 Mantri Kelautan lan Perikanan Rokhmin Dahuri

Mantri nagara[besut | besut sumber]

No. Jabatan Nama
21 Mantri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara Faisal Tamin
22 Mantri Nagara Kabudayan lan Pariwisata I Gede Ardika
23 Mantri Nagara Percepatan Pembangunan Kawasan Timur Indonésia Manuel Kaisiepo
24 Mantri Negara Perencanaan Pembangunan Nasional/Kepala Bappenas Kwik Kian Gie
25 Mantri Nagara Komunikasi lan Informasi Syamsul Mu'arif
26 Mantri Nagara Badan Usaha Milik Nagara Laksamana Sukardi
27 Mantri Nagara Riset lan Teknologi Républik Indonésia Hatta Rajasa
28 Mantri Nagara Koperasi lan Usaha Cilik lan Menengah Alimarwan Hanan
29 Mantri Nagara Pemberdayaan Wanita Sri Redjeki Sumarjoto
30 Mantri Nagara Lingkungan Urip Nabiel Makarim

Pejabat setingkat Mantri[besut | besut sumber]

No. Jabatan Jeneng
31 Sekretaris Nagara Bambang Kesowo
32 Kepala Badan Intelijen Nagara AM Hendropriyono
33 Jaksa Agung MA Rachman

Cathetan sikil lan referensi[besut | besut sumber]

  1. Susilo Bambang Yudhoyono mundur sehubungan dengan pencalonan dirinya sebagai calon présidhèn.
  2. "Mega Tunjuk Sabarno Pengganti SBY", Pontianak Post, 13 Maret 2004
  3. Jusuf Kalla mundur magepokan karo pencalonan minangka calon wakil présidhèn.

Uga delengen[besut | besut sumber]


Kabinèt pamaréntahan Indonésia
Didhisiki déning:
Kabinèt Persatuan Nasional
{{{jabatan}}}
20012004
Diganti déning:
Kabinèt Indonésia Bersatu