Chairul Tanjung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Chairul Tanjung
Chairul tanjung.jpg
Rerincèn dhiri
Lair (1962-06-16) Juni 16, 1962 (umur 57)
Indonésia Jakarta, Indonésia
SisihanAnita Ratnasari Tanjung
AnakPutri Indahsari
Rahmat Dwiputra
AlmamaterFakultas Kedhokteran Gigi Universitas Indonésia/S1 (purna;1987)
Institut Pendidikan lan Pembinaan Manajemen (IPPM)/S2 (purna;1992)
PanggaotaIngkang Kagungan (CEO) utama CT Corp
AgamaIslam

Chairul Tanjung (lair ing Jakarta, 16 Juni 1962; umur 57 taun) inggih punika pangusaha saking Indonésia. Chairul Tanjung misuwur minangka konglomerat Indonésia ingkang namanipun naté kacathet ing urutan 927 saking 1000 tiyang paling sugih sadonya versi kalawarti Forbes kanthi kasugihan USD 1 Milyar.

Chairul Tanjung ngrembakaken perusahaan Para Group, salajengipun nami kasebat dipun-gantos dados CT Corp. Lumrahé CT Corp kapérang dados tigang perusahaan subholding inggih punika Mega Corp, Trans Corp, lan CT Global Resources.Mega Corp inggih punika perusahaan induk kanggé jasa keuangan ingkang nglayani masarakat ing babagan perbankan, asuransi, pambeyayaan, lan pasar modal. Trans Corp punika perusahaan bisnis medhia, gaya pagesangan, lan hiburan. Wonten ing perusahaan punika, wonten kalih stasiun TV, inggih punika Trans TV lan Trans 7.

Pagesangan lan Karieripun[besut | besut sumber]

Chairul miyos ing jaman orde lama ing Jakarta. Panjenenganipun punika putranipun A. G Tanjung ingkang nyambut damel dados wartawan lan sampun ngedalaken gangsal ariwarta.[1] Nalika jaman semanten ramanipun kepeksa nutup perusahaan pers-ipun amargi bènten prinsip kaliyan panguwaos pulitik ing jaman semanten.[1]

Nalika taun 1981, Chairul mlebet Universitas Indonésia kanthi milih jurusan kadhokteran waja. Amargi agengipun beaya kuliah, ndadosaken Chairul nyobi kanggé sadean manéka warni barang/piranti kanggé mbiyayani kuliahipun. Panjenenganipun miwiti sadean kaos, buku kuliah, lan manéka warni piranti kadhokteran. Sasampunipun Chairul lulus, lajeng nyobi kanggé mbika toko piranti medhis lan ugi piranti laboratorium nanging ngalami bangkrut. Sasampunipun punika, Chairul ugi nyobi satunggalipun babagan usaha kontraktor lan sampun ngerjakaken manéka proyek indhustri mliginipun piranti saking rotan. Sasampunipun punika Chairul nyobi yasa perusahaan Pariarti Shindutama kaliyan kanca-kancanipun. Kawitanipun, perusahaan punika sampun nandhangi jinis ekspor. Ekspor-ipun inggih punika sepatu. Bisnis Chairul dados minggah amargi perusahaanipun angsal pesenan 160 èwu pasang sepatu lare alit saking Italia. Nalika semanten Chairul gadhah pamikiran ingkang bènten kaliyan kanca bisnisipun, saéngga Chairul nyobi kanggé ngembangaken bisnisipun piyambak.[2]

Pendidikan[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b orangterkayaindonesia.com (30 April 2012). "Profil Chairul Tanjung – Putra Seorang Wartawan". OneEarthMedia. Dijupuk 20 Juli.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. a b Almas Adibah. "Chairul Tanjung". merdeka.com. Dijupuk 20 Juli.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)

Pranala njawi[besut | besut sumber]