Chairul Tanjung

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Chairul Tanjung
Chairul tanjung.jpg
Rerincèn priangga
Lair 16 Juni 1962 (umur 53)
Flag of Indonesia.svg Jakarta, Indonésia
Sisihan Anita Ratnasari Tanjung
Anak Putri Indahsari
Rahmat Dwiputra
Almamater Fakultas Kedhokteran Gigi Universitas Indonésia/S1 (purna;1987)
Institut Pendidikan lan Pembinaan Manajemen (IPPM)/S2 (purna;1992)
Panggaota Ingkang Kagungan (CEO) utama CT Corp
Agama Islam

Chairul Tanjung (lair ing Jakarta, 16 Juni 1962; umur 53 taun) inggih punika pangusaha saking Indonésia. Chairul Tanjung misuwur minangka konglomerat Indonésia ingkang asmanipun nate kacathet ing urutan 927 saking 1000 tiyang paling sugih sadonya versi kalawarti Forbes kanthi kasugihan USD 1 Milyar.

Chairul Tanjung ngrembakaken parusahaan Para Group, salajengipun nami kasebat dipungantos dados CT Corp. Sacara umum CT Corp kaperang dados tigang parusahaan subholding inggih punika Mega Corp, Trans Corp, lan CT Global Resources.Mega Corp inggih punika parusahaan induk kangge jasa keuangan ingkang nglayani masyarakat ing babagan perbankan, asuransi, pambeyayaan, lan pasar modal. Trans Corp punika parusahaan bisnis medhia, gaya pagesangan, lan hiburan. Wonten ing parusahaan punika, wonten kalih stasiun TV, inggih punika Trans TV lan Trans 7.

Pagesangan lan Karieripun[besut | besut sumber]

Chairul miyos ing zaman orde lama ing Jakarta. Panjenenganipun punika putranipun A. G Tanjung ingkang nyambut damel dados wartawan lan sampun ngedalaken gangsal surat kabar.[1] Nalika zaman semanten ramanipun kepeksa nutup perusahaan pers-ipun amargi benten prinsip kaliyan panguwaos pulitik ing jaman semanten.[1]

Nalika taun 1981, Chairul mlebet Universitas Indonésia kanthi milih jurusan kadhokteran waja. Amargi agengipun beaya kuliah, ndadosaken Chairul nyobi kangge sadean maneka warni barang/piranti kangge mbiyayani kuliahipun. Panjenenganipun miwiti sadean kaos, buku kuliah, lan maneka warni piranti kedhokteran. Sasampunipun Chairul lulus, lajeng nyobi kangge mbika toko piranti medhis lan ugi piranti laboratorium ananging ngalami bangkrut. Sasampunipun punika, Chairul ugi nyobi satunggalipun bidhang usaha kontraktor lan sampun ngerjakaken maneka proyek indhustri utaminipun piranti saking rotan. Sasampunipun punika Chairul nyobi mbangun perusahaan Pariarti Shindutama kaliyan kanca-kancanipun. Kawitanipun, perusahaan punika sampun nandhangi jinis ekspor. Ekspor-ipun inggih punika sepatu. Bisnis Chairul dados minggah amargi perusahaanipun angsal pesenan 160 ewu pasang sepatu lare alit saking Italia. Nalika semanten Chairul nggadhahi pamikiran ingkang benten kaliyan kanca bisnisipun, saengga Chairul nyobi kangge ngembangaken bisnisipun piyambak.[2]

Pendidikan[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b (id)Lua error nèng package.lua larik 80: module 'Modul:Citation/CS1/Suggestions' not found.
  2. ^ a b (id)Lua error nèng package.lua larik 80: module 'Modul:Citation/CS1/Suggestions' not found.

Pranala Njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Chairul_Tanjung&oldid=1018653"