Chairul Tanjung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Chairul Tanjung
Chairul tanjung.jpg
Rerincèn priangga
Lair (1962-06-16) 16 Juni 1962 (umur 55)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Sisihan Anita Ratnasari Tanjung
Anak Putri Indahsari
Rahmat Dwiputra
Almamater Fakultas Kedhokteran Gigi Universitas Indonésia/S1 (purna;1987)
Institut Pendidikan lan Pembinaan Manajemen (IPPM)/S2 (purna;1992)
Panggaota Ingkang Kagungan (CEO) utama CT Corp
Agama Islam

Chairul Tanjung (lair ing Jakarta, 16 Juni 1962; umur 55 taun) inggih punika pangusaha saking Indonésia. Chairul Tanjung misuwur minangka konglomerat Indonésia ingkang namanipun naté kacathet ing urutan 927 saking 1000 tiyang paling sugih sadonya versi kalawarti Forbes kanthi kasugihan USD 1 Milyar.

Chairul Tanjung ngrembakaken parusahaan Para Group, salajengipun nami kasebat dipun-gantos dados CT Corp. Lumrahé CT Corp kapérang dados tigang parusahaan subholding inggih punika Mega Corp, Trans Corp, lan CT Global Resources.Mega Corp inggih punika parusahaan induk kanggé jasa keuangan ingkang nglayani masarakat ing babagan perbankan, asuransi, pambeyayaan, lan pasar modal. Trans Corp punika parusahaan bisnis medhia, gaya pagesangan, lan hiburan. Wonten ing parusahaan punika, wonten kalih stasiun TV, inggih punika Trans TV lan Trans 7.

Pagesangan lan Karieripun[besut | besut sumber]

Chairul miyos ing jaman orde lama ing Jakarta. Panjenenganipun punika putranipun A. G Tanjung ingkang nyambut damel dados wartawan lan sampun ngedalaken gangsal ariwarta.[1] Nalika jaman semanten ramanipun kepeksa nutup perusahaan pers-ipun amargi bènten prinsip kaliyan panguwaos pulitik ing jaman semanten.[1]

Nalika taun 1981, Chairul mlebet Universitas Indonésia kanthi milih jurusan kadhokteran waja. Amargi agengipun beaya kuliah, ndadosaken Chairul nyobi kanggé sadean manéka warni barang/piranti kanggé mbiyayani kuliahipun. Panjenenganipun miwiti sadean kaos, buku kuliah, lan manéka warni piranti kedhokteran. Sasampunipun Chairul lulus, lajeng nyobi kanggé mbika toko piranti medhis lan ugi piranti laboratorium ananging ngalami bangkrut. Sasampunipun punika, Chairul ugi nyobi satunggalipun babagan usaha kontraktor lan sampun ngerjakaken manéka proyek indhustri mliginipun piranti saking rotan. Sasampunipun punika Chairul nyobi yasa perusahaan Pariarti Shindutama kaliyan kanca-kancanipun. Kawitanipun, perusahaan punika sampun nandhangi jinis ekspor. Ekspor-ipun inggih punika sepatu. Bisnis Chairul dados minggah amargi perusahaanipun angsal pesenan 160 èwu pasang sepatu lare alit saking Italia. Nalika semanten Chairul gadhah pamikiran ingkang bènten kaliyan kanca bisnisipun, saéngga Chairul nyobi kanggé ngembangaken bisnisipun piyambak.[2]

Pendidikan[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b orangterkayaindonesia.com (30 April 2012). "Profil Chairul Tanjung – Putra Seorang Wartawan". OneEarthMedia. Dijupuk 20 Juli.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. ^ a b Almas Adibah. "Chairul Tanjung". merdeka.com. Dijupuk 20 Juli.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)

Pranala njawi[besut | besut sumber]