Salim Segaf Al-Jufri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Salim Segaf Al-Jufri
Salim.jpg
Mantri Sosial Républik Indonésia 26
Wiwit linggih
22 Oktober 2009
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéBachtiar Chamsyah
Rerincèn dhiri
Lair (1954-07-17) Juli 17, 1954 (umur 65)
Indonésia Surakarta, Jawa Tengah, Indonésia
BangsaIndonésia
Parté pulitik20px Parté Keadilan Sejahtera
AgamaIslam

Salim Segaf Al-Jufri (lair ing Surakarta, Jawa Tengah, 17 Juli 1954; umur 65 taun).[1] Salim Segaf Al-Jufri iku Mantri Sosial Indonésia wiwit tanggal 22 Oktober 2009.[1] Sadurungé dadi mantri, Salim Segaf Al-Jufri dadi Duta Besar Indonésia kanggo Arab Saudi lan Kesultanan Oman wiwit sasi Dhésèmber 2005. Salim nggenténi Muhammad Maftuch Basyuni kang wis dadi Mantri Agama [2] Salim Segaf Al-Jufri uga tau njabat dadi Ketua Dewan Syariah Parté Keadilan Sejahtera (PKS), Direktur Perwakilan WAMY (World Assembly of Muslim Youth) kanggo Kawasan Asia Wétan lan Asia Tenggara.[1] Saliyané iku, Salim uga tau dadi Direktur Syariah Consulting Center.[1] Salim uga aktif mulang ing UIN Syarif Hidayatullah, Lembaga Ilmu Pengetahuan Islam lan Basa Arab (LIPIA) lan Dirasat Islamiyah Jakarta.[1] Salim Segaf Al Jufri iku putuné ulama gedhé ing kutha Palu.[1] Ulama iki jenengé Sayyid Idrus bin Salim Aljufrie utawa kondhang kanthi jeneng Guru Tua. Ulama iki kang nggawé yayasan Al-Khairaat.[1]

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Salim Segaf Al-Jufri ngrampungaké pendhidhikan S1 nalika taun 1976, S2 (1980) lan S3 (1986) kanggo babagan Syariah ing Universitas Madinah, Arab Saudi.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 23 Agustus 2011)
  2. hot.detik.com(dipunundhuh tanggal 23 Agustus 2011)