Citibank

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Logo Citibank
Gedung Citibank ing Perth

Citibank ya iku bank AS pisanan kang ngenalake ATM nalika taun 1970-an.[1] Citibank diadegaké taun [1] dadi Bank Kutha New York.[1] Nalika taun 1894 bank iki dadi bank gedhé dhéwé ana ing Amérika Sarékat.[1] Nalika taun 1902 citybank nganakake perluasan menyang donya lan dadi bank pisanan saka AS kang duwé departemen ana ing jaban rangkah.[1] Nalika taun 1930 citibank dadi bank gedhé dhéwé ana ing donya kang duwé cabang punjul 100 cabang kang manggon ana ing 23 nagara.[1] Citibank banjur nganti jenenge dadi The First National City Bank of New York nalika taun 1955, lan dadi First National City Bank nalika taun 1962 lan banjur dadi Citibank nalika 1976.[1] Citibank saiki kalebu dadi konsumen lan perusahaan bank saka jasa finansial raseksa Citigroup, perusahaan kang gedhé dhéwé ana ing donya.[2] Citibank ana ing punjul 50 nagara ing donya lan punjul sapérangan saka jumlan 1400 kantore mapan ana ing AS, lan akèh-akèhé mapan ana ing New York, New York, Chicago, Illinois, Miami, Florida, lan Washington, DC, lan California.[2] Bank iki uga nawakake produk asuransi lan investasi.[2] Citibank nawakake pelayanan online lan dadi salah siji kang paling sukses kanthi duwé pelanggan kang cacahé 15 juta panganggo.[2]

Pesaing[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]