Perth

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Perth
Pemandangan kutha Perth saka Kali Swann
300px|Lokasi Hobart
Negara Australia
Negara bagéan Australia Kulon
Tanggal jadi 1829
Luas wilayah 5.386 km2
Penduduk 1.507.900 (Sensus 2006)
 - Kapadhetan 280/km2
Basa Basa Inggris
Zona AEST(UTC+8)
AEDT (UTC+9)

Perth kuwi ibukutha Negara Bagéan Australia Kulon, negara bagéan paling gedhé ing Australia. Sasi Juni 2003, Daerah Metropolitan Perth nduwèni populasi watara 1.433.217 jiwa, ndadèkaké kutha paling gedhé kapapat ing Australia.

Geografi[sunting | sunting sumber]

Perth dumunung ing pesisir kulon ing Negara Bagéan Australia Kulon. Kutha kasebut madeg ana ing gisiking Kali Swan.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Wiwitané, Perth kuwi ibukutha Koloni Kali Swan kang madeg ing taun 1829. Saka panyuwuné para pengusaha lan petani, ing taun 1850 Perth dadi papan panampungan narapidana kanggo sumber tenaga kerja kang murah, lan bab kuwi dadi praktèk kang biasa ing jaman dhisik.

Jeneng Perth dipilih déning James Stirling ing taun 1829 adhedhasar panjaluké Sir George Murray, Sekretaris Koloni, kang njaluk supaya panggonan kasebut diwènèhi jeneng njupuk saka papan klairané, Perthshire. Tanggal 12 Agustus 1829, Helen Dance negor wit ing panggonan kuwi minangka tandha ngadegé kutha kasebut.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Perth ing Wikivoyage

Negara bagéan Australia lan ibukuthané
TIKA NSW TL Que AKi Tas Vic AKu
Canberra Sydney Darwin Brisbane Adelaide Hobart Melbourne Perth
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Perth&oldid=816104"