Perth

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Perth
Pemandangan kutha Perth saka Kali Swann
300px|Lokasi Hobart
Nagara Australia
Nagara bagéan Australia Kulon
Tanggal jadi 1829
Luas wewengkon 5.386 km2
Penduduk 1.507.900 (Sensus 2006)
 - Kapadhetan 280/km2
Basa Basa Inggris
Zona AEST(UTC+8)
AEDT (UTC+9)

Perth iku kutha krajan Nagara Bagéan Australia Kulon, nagara bagéan paling gedhé ing Australia. Sasi Juni 2003, Laladan Metropolitan Perth nduwèni populasi watara 1.433.217 jiwa, ndadèkaké kutha paling gedhé kapapat ing Australia.

Geografi[besut | besut sumber]

Perth dumunung ing pesisir kulon ing Nagara Bagéan Australia Kulon. Kutha kasebut madeg ana ing gisiking Kali Swan.

Sajarah[besut | besut sumber]

Wiwitané, Perth iku kutha krajan Koloni Kali Swan kang madeg ing taun 1829. Saka panyuwuné para pengusaha lan petani, ing taun 1850 Perth dadi papan panampungan narapidana kanggo sumber tenaga kerja kang murah, lan bab iku dadi praktèk kang biasa ing jaman dhisik.

Jeneng Perth dipilih déning James Stirling ing taun 1829 adhedhasar panjaluké Sir George Murray, Sekretaris Koloni, kang njaluk supaya panggonan kasebut diwènèhi jeneng njupuk saka papan klairané, Perthshire. Tanggal 12 Agustus 1829, Helen Dance negor wit ing panggonan iku minangka tandha ngadegé kutha kasebut.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Perth ing Wikivoyage

Cithakan:Nagara bagéan Australia


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Perth&oldid=1017140"