Perth

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Perth
Sesawangan kutha Perth saka Kali Swann
300px|Lokasi Hobart
Nagara Australia
Praja Australia Kulon
Tanggal jadi 1829
Jembar wewengkon 5.386 km2
Penduduk 1.507.900 (Sensus 2006)
 - Kapadhetan 280/km2
Basa Basa Inggris
Zona AEST(UTC+8)
AEDT (UTC+9)

Perth iku kutha krajan Praja Australia Kulon, praja gedhé dhéwé ing Australia. Sasi Juni 2003, Laladan Metropolitan Perth duwé populasi watara 1.433.217 jiwa, ndadèkaké kutha gedhé dhéwé kapapat ing Australia.

Géografi[besut | besut sumber]

Perth dumunung ing pasisir kulon ing Praja Australia Kulon. Kutha kasebut madeg ana ing gisiking Kali Swan.

Sajarah[besut | besut sumber]

Wiwitané, Perth iku kutha krajan Koloni Kali Swan kang madeg ing taun 1829. Saka panyuwuné para pengusaha lan petani, ing taun 1850 Perth dadi papan panampungan narapidana kanggo sumber tenaga kerja kang murah, lan bab iku dadi praktèk kang biyasa ing jaman dhisik.

Jeneng Perth dipilih déning James Stirling ing taun 1829 adhedhasar panjaluké Sir George Murray, Sekretaris Koloni, kang njaluk supaya panggonan kasebut dijenengi njupuk saka papan klairané, Perthshire. Tanggal 12 Agustus 1829, Helen Dance negor wit ing panggonan iku minangka tandha ngadegé kutha kasebut.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Praja Australia