Wira

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Pahlawan)
Joan d'Arc dijuluki wiraning Perancis lantaran lakoné ing Perang Atusan Taun lan dikanon dadi santoning Katulik Roma.

Wira ya iku wong utawa karakter pokok ing karya sastra sing ngadhepi lan mradhahi bebaya kalawan kapinteran, kakendelan, utawa kakuwatan. Wira asring nglilakaké urusan prianggané kanggo kabecikan sing utama.

Gagasan bab wira kawitané kapacak ing sastra klasik. Ing geguritan wiracarita, wira minangka lakon utawa karakter sing diajèni lan diagung-agung sajeroning dongèng-dongènging wong akèh; wira asring ngudi sarana paneluking militèr lan kerep urip kanthi ajining dhiri cacad.[1] Contoné wira-wira ing mitologi, kaya déné Gilgamès, Acilès, lan Ipigénia, nganti wira-wira ing sujarah, kaya déné Joan d'Arc lan Gandhi, sarta wiraning wong modhèren kaya Rosa Parks.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Encyclopedia - Britannica Online Encyclopedia". academic.eb.com. Dijupuk 2015-12-06. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wira&oldid=1058703"