Rosa Parks

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Rosa Parks
Rosa Parks ing taun 1955, kaliyan Martin Luther King, Jr. ing wingking.
Lair (1913-02-04)Pébruari 4, 1913
Tuskegee, Alabama
Tilar donya Oktober 24, 2005(2005-10-24) (umur 92)
Detroit, Michigan

Rosa Parks (4 Februari 191324 Oktober 2005) punika aktivis hak asasi Afro-Amérika ingkang dipunsebat déning Kongrès Amérika Sarékat minangka "Ibu pergerakan Hak Asasi Manungsa Modhèrn".

Ing tanggal 1 Desember 1955, Parks dados misuwur sasampunipun nulak nuruti préntah sopir bis James Blake supados maringaken kursinipun amrih sadaya ruangan namung kanggé penumpang kulit pethak. Aksi kabotenmanutan punika miwiti Boikot Bus Montgomery, ingkang arupi salah satunggiling pergerakan paling ageng nglawan pamisahan ras.

Pranala njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rosa_Parks&oldid=1014016"