Martin Luther King, Jr.

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Martin Luther King, Jr.
MLKJR.jpg
Martin Luther King wawancara karo pers ing taun 1964.
AnakYolanda Denise King
Martin Luther King III
Dexter Scott King
Bernice Albertine King

Martin Luther King, Jr., Ph.D. (15 Januari 19294 April 1968) punika pamenang bebungah Nobel saha satunggiling aktivis Hak-hak Dhasar Manungsa saking Amérikah Sarékat. Piyambakipun tiyang négro utawi tiyang kulit cemeng turunan bangsa Afrika. Tiyang-tiyang négro ingkang turunan para ulun utawi batur tukon punika dipunsiya-siya ing Amérikah Sarékat.

Piyambakipun dipunsédani tiyang pethak, satunggiling aktivis ekstrim, ing 4 April 1968.

Rujukan[besut | besut sumber]

Cithakan:Pamenang bebungah Nobel Bedhamèn 1951-1975