Vegetarian

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Vegetarian

Vegetarian ya iku istilah kanggo manungsa kang ora mangan utawa anti konsumsi daging, racaké mangané ya iku woh-wohan ; sayuran ; kacang-kacangan ; wit-witan ; lan sapanunggalané.[1] intine ora mangan daging kéwan.. Nanging ana ing sumber liya, ngawenehi kawruh istilah vegetarian iku ora ana gegayutane karo sayuran, komunitas sing seneng woh lan sayur mau ngarani tembung vegetarian ing taun 1847 saka Basa Latin "vegetus" kang tegesé ya iku "urip".

Alesan dadi vegetarian[besut | besut sumber]

Ana alesan-alesan kenapa dadi vegetarian,

  • Kaséhatan. Isa dadi vegetarian amarga wis ngidap lelara, kaya ta: blegudreg, kolesterol, kanker, lsp. kang kalebu lelara njero. Uga ana amarga wedi karo daging kéwan kang ora ngerti asal muasalé, nguwatiraké yèn daging mau iseh akèh kandhutan kimia kang ora apik kanggo awak.
  • pemanasan global utawa global warming. Ana sapérangan penemu nuduhaké yèn produksi daging disalah-salahaké dadi salah sawijining penyebab global warming, amarga gas metana saka produksi daging.
  • etika lan keadilan. Wis akèh data kang nyebutaké kira-kira 20 yuta manungsa mati amarga kurang gizi. Pungkasané, manungsa-manungsa kang sadar lan péngin aksi ngebantu ngentaské kemiskinan lan tumut ngrasakaké kelaparan dadi vegetarian.
  • agama lan spiritual. Iki isih ana gegayutané karo sih-trésna marang sakabèhing mahluk hidup ciptaan Gusti maha kuwasa.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "What's a Vegetarian? (for Kids)". kidshealth.org. Dijupuk 2019-01-08.