Wiracarita

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Wiracarita punika tembung bènten kanggé epos, inggih punika cariyos ageng bab bangsa utawi wangsa misuwur. Biasanipun wiracarita punika nyariyosaken cariyos-cariyos kawiran para pahlawan kaliyan dipundamel atusan taun.

Conto-conto wiracarita:

Mangga ugi mirsani[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wiracarita&oldid=865037"