Adiwira

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Excelsior1a.jpg

Adiwira utawa Pahlawan super (basa Inggris: superhero utawa super hero) iku karakter fiksi kang "duwé kakuwatan luar biyasa kanggo ngayahi tindakan hébat tumrap kapentingan umum".[1] Adiwira duwé kemampuan utawa kasektèn sadhuwuring rata-rata manungsa, nganggo sandhangan kang khas lan nyolok mata sarta jeneng kang khas, lan digambaraké minangka panulung wong kang lemah lan pambasmi kadurjanan.

Tokoh pahlawan liya kang ora duwé kakuwatan super uga bisa karan adiwira, lan istilah pambasmi kadurjanan mawa kostum kerep dianggo tumrap adiwira kang ora duwé kakuwatan super.[2]

Superhero pisanan ya iku Phantom kang diripta déning Lee Falk, kapacak ing komik strip koran padinan strip ing tanggal 17 Fèbruari 1936, banjur diiloni déning Sunday Strip tanggal 28 Mèi 1939, kaloro koran mau nganti saiki isih ana.

Wiwit kamunculan Superman ing komik Amérika Sarékat taun 1938, karakter-karakter mawa tema amèh padha wiwit muncul. Ora mung ing Amérika waé nanging uga ing nagara-nagara kang kaprabawan budaya pop Amérika mligi budaya komik.

Rujukan[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]