Adiwira

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Excelsior1a.jpg

Adiwira utawa Pahlawan super (basa Inggris: superhero utawa super hero) iku karakter fiksi sing "duwé kakuwatan luar biyasa kanggo ngayahi tindakan hébat tumrap kapentingan umum".[1] Adiwira duwé kemampuan utawa kasektèn sadhuwuring rata-rata manungsa, nganggo sandhangan sing khas lan nyolok mata sarta jeneng sing khas, lan digambaraké minangka panulung wong sing lemah lan pambasmi kadurjanan.

Tokoh pahlawan liya sing ora duwé kakuwatan super uga bisa disebut adiwira, lan istilah pambasmi kadurjanan mawa kostum kerep dianggo tumrap adiwira sing ora duwé kakuwatan super.[2]

Superhero pisanan ya iku Phantom sing diripta déning Lee Falk, kapacak ing komik strip koran padinan strip ing tanggal 17 Fèbruari 1936, banjur diiloni déning Sunday Strip tanggal 28 Mèi 1939, kaloro koran kasebut nganti saiki isih ana.

Wiwit kamunculan Superman ing komik Amérika Sarékat taun 1938, karakter-karakter mawa tema amèh padha wiwit muncul. Ora mung ing Amérika waé nanging uga ing nagara-nagara sing kaprabawan budaya pop Amérika mliginé budaya komik.

Rujukan[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]