Komik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Komik yaiku salah sawijining bentuk seni nganggo gambar-gambar kang ora gerak kang ditata kanggo gawé cerita [1]. Biasané komik dicétak lan diterbitaké ing kertas kang dikompliti nganggo tulisan. Komik bisa diterbitaké ing macem-macem bentuk, saka strip ing koran, majalah, lan digawé buku dewé. Komik ing jaman saiki kurang diminati produsèn, amarga ing pemasarané kurang luas lan sithik konsumèn kang seneng, kaya dene béda karo novèl kang wis dikenal umum lan peminaté akèh lan uga penghasilané akèh, saèngga pengarang jumbuhaké apa kang lagi dibutuhaké kalangan masyarakat. Dibanding komik kang rata- rata disenengi bocah - bocah.

cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)Unikom.ac.id(dipununduh tanggal 5 Juni 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Komik&oldid=833757"