Kurikulum mawa basis kompetènsi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kurikulum mawa basis kompetènsi (KBK) utawa Kurikulum 2004, iku kurikulum sajeroning donya pendhidhikan ing Indonésia sing dicakaké wiwit taun 2004 sanadyan wis ana sekolah sing wiwit migunakaké kurikulum iki sadurungé. Sacara matèri, sabeneré kurikulum iki ora béda karo Kurikulum 1994, mung ana prabédan ing babagan cara para murid sinau ing kelas.

Sajeroning kurikulum sadurungé para murid nganggo sistem caturwulan. Déné ing kurikulum iki, para siswa nganggo sistem semèster. Ing kurikulum 2004 iki, para murid dituntut aktif ngembangaké ketrampilan matrapakéIPTek tanpa ninggal kerja sama lan solidaritas, sanadyan sabeneré antar siswa silih kompetisi. Dadi sajeroning kurikulum iki guru mung tumindak minangka fasilitator. Sajeroning kagiyatan ing kelas, para siswa dudu obyèk nanging dadi subyèk.

Uga delengen[besut | besut sumber]