Kutha Pontianak

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Cithakan:Kutha krajan propinsi Kutha Pontianak iku kutha ing Propinsi Kalimantan Kulon, Indonésia, uga dadi kutha krajan propinsi. Kutha iki uga duwé jeneng Kutha Katulistiwa

Geografis[besut | besut sumber]

Kutha Pontianak dumunung ana ing sisih kulon Propinsi Kalimantan Kulon. Kutha iki nduwèni jembar wewengkon 107,82 km2,[1] ing sajroning koordinat 0°2'24" LL - 0°1'37' LK utawa pas katulistiwa lan 109°16'25" - 109°23'04" BW.[2]

Wewengkon[besut | besut sumber]

Wates wewengkon Kutha Pontianak ya iku :

ing sisih lor karo: Kabupatèn Pontianak
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Pontianak
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Pontianak
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Pontianak

Kacamatan[besut | besut sumber]

Kutha iki nduwè 6 kacamatan, ya iku :

  1. Pontianak Kidul
  2. Pontianak Kidul-Wétan
  3. Pontianak Kulon
  4. Pontianak Kota
  5. Pontianak Lor
  6. Pontianak Wétan
  • Kacamatan sing paling ombo ya iku Kacamatan Pontianak Lor, jembaré 37,22 km2.
  • Kacamatan sing paling sempit ya iku Kacamatan Pontianak Wétan, jembaré 8,78 km2.

Padunung[besut | besut sumber]

Okèhé padunung Kutha Pontianak kanggo taun 2008 ya iku 543.996 jiwa, padunung lanang okèhé 277.138 jiwa lang sing wédhok okèhé 266.858 jiwa.[3]

  • Kacamatan sing paling akèh padunungé ya iku Kacamatan Pontianak Kota, cacahé 120.763 jiwa.
  • Kacamatan sing paling sithik padunungé ya iku Kacamatan Pontianak Kidul-Wétan, cacahé 50.866 jiwa.
  • Kacamatan sing paling padhet padunungé ya iku Kacamatan Pontianak Wétan, kapadhetané 8.498 jiwa/km2.
  • Kacamatan sing paling arang padunungé ya iku Kacamatan Pontianak Kidul-Wétan, kapadhetané 2.369 jiwa/km2.

Refrensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Pontianak&oldid=1051001"