Kapuloan Bangka-Belitung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Provinsi Kapuloan Bangka Belitung
Lambang Kapuloan Bangka Belitung
Lambang Kepuloan Bangka Belitung
Sesanti: "---"
Péta Kapuloan Bangka Belitung ing Indonésia
Dina Dadi: 9 Fèbruari 2002
Kutha krajan: Pangkal Pinang
Gubernur: Eko Maulana Ali
Jembar
 -Total:

18.724,74 km²
Laladan Tk. II
 -Cacah:

6 Kabupatèn lan 1 Kutha otonom
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-1.000.177
+/----/ km²
Suku bangsa: Wong Malayu, Wong Tionghoa, Wong Jawa lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan liyané
Basa: basa Indonésia, basa Malayu lan liyané
Zona Wektu: (WIB)

Provinsi Kapuloan Bangka Belitung iku katata sajeroning 6 kabupatèn lan 1 kutha. Kutha krajané ya iku Pangkal Pinang.

Daerah Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Bangka
  2. Kabupatèn Bangka Kulon
  3. Kabupatèn Bangka Tengah
  4. Kabupatèn Bangka Kidul
  5. Kabupatèn Belitung
  6. Kabupatèn Belitung Wétan
  7. Kutha Pangkalpinang

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]