Kapuloan Bangka-Belitung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Propinsi Kapuloan Bangka Belitung
Lambang Kapuloan Bangka Belitung
Lambang Kepuloan Bangka Belitung
Motto: " ---"
Péta Kapuloan Bangka Belitung ing Indonésia
Dina Dadi: 9 Februari 2002
Kutha krajan: Pangkal Pinang
Gubernur: Eko Maulana Ali
Jembar
 - Total:

18.724,74 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

6 Kabupatèn lan 1 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1.000.177
+/- --- / km²
Suku bangsa: Wong Melayu, Wong Tionghoa, Wong Jawa lan liyane
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindu lan liyane
Basa: basa Indonésia, basa Melayu lan liyane
Zona Wektu: (WIB)

Propinsi Kapuloan Bangka Belitung iku katata jroning 6 kabupatèn lan 1 kutha. Kutha krajanne ya iku Pangkal Pinang.

Laladan Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Bangka
  2. Kabupatèn Bangka Kulon
  3. Kabupatèn Bangka Tengah
  4. Kabupatèn Bangka Kidul
  5. Kabupatèn Belitung
  6. Kabupatèn Belitung Wétan
  7. Kutha Pangkalpinang

Uga Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]