Kabupatèn Bangka Kidul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Bangka Kidul

Lambang Kabupatèn Bangka Kidul
Semboyan: Bumi Junjung Besaoh


Gambar:Lokasi Babel Kabupatèn Bangka Selatan.svg
Peta lokasi Kabupatèn Bangka Kidul di Kapuloan Bangka Belitung
Koordinat:
Propinsi Kapuloan Bangka Belitung
Pamaréntahan
Luas 3.607,08 Km22
Gunggung cacah jiwa
 - Total 164.657 [2006]
 - Kepadatan 45/km²
Démografi
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web -

Kabupatèn Bangka Kidul iku kabupatèn ing provinsi Kapuloan Bangka Belitung, Indonésia. Laladan ini ingaran minangka Bumi "JUNJUNG BESAOH" sing nuduhaké yèn laladan iki njunjung dhuwur budaya lan tradhisi turun temurun gotong royong sing kacetha ing kauripan masarakat komunal sing kebak rasa kakaluwargan. Kabupatèn Bangka Kidul minangka Kabupatèn asil pamekaran.

Kacamatan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Bangka Kidul dumadi saka 7 kacamatan ya iku:

  1. Payung
  2. Simpang Rimba
  3. Toboali
  4. Air Gegas
  5. Lepar Pongok
  6. Tukak Sadai
  7. Pulau Besar