Kabupatèn Bangka Kidul

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Kabupatèn Bangka Kidul

Lambang Kabupatèn Bangka Kidul
Gambar:Lokasi Babel Kabupatèn Bangka Selatan.svg

Peta lokasi Kabupatèn Bangka Kidul
Koordinat :
Motto:
Provinsi Kapuloan Bangka Belitung
Kutha krajan {{{kutha krajan}}}
Jembar 3.607,08 Km22
Pedunung  
 · Cacahé 164.657 [2006]
 · Kapadhetan 45/km² jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan {{{kecamatan}}}
 · Désa/kelurahan {{{kelurahan}}}
Dhasar hukum {{{dasar hukum}}}
Tanggal {{{tanggal}}}
Dina dadi {{{hari jadi}}}
{{{kepala daerah}}} {{{nama kepala daerah}}}
Kodhe area telepon {{{kodearea}}}
APBD {{{apbd}}}
DAU {{{dau}}}
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: -

Kabupatèn Bangka Kidul iku kabupatèn ing propinsi Kapuloan Bangka Belitung, Indonésia. Laladan ini disebut minangka Bumi "JUNJUNG BESAOH" sing nuduhaké yèn laladan iki njunjung dhuwur budaya lan tradhisi turun temurun gotong royong sing kacetha ing kauripan masarakat komunal sing kebak rasa kakaluwargan. Kabupatèn Bangka Kidul minangka Kabupatèn asil pamekaran.

Kacamatan[sunting | besut sumber]

Kabupatèn Bangka Kidul dumadi saka 7 kacamatan ya iku:

  1. Payung
  2. Simpang Rimba
  3. Toboali
  4. Air Gegas
  5. Lepar Pongok
  6. Tukak Sadai
  7. Pulau Besar