Kapuloan Bangka-Belitung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Bangka Belitung)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Provinsi Kapuloan Bangka Belitung
Lambang Kapuloan Bangka Belitung
Lambang Kepuloan Bangka Belitung
Sesanti: "---"
Péta Kapuloan Bangka Belitung ing Indonésia
Dina Dadi: 9 Fèbruari 2002
Kutha krajan: Pangkal Pinang
Gubernur: Eko Maulana Ali
Jembar
 -Total:

18.724,74 km²
Laladan Tk. II
 -Cacah:

6 Kabupatèn lan 1 Kutha otonom
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-1.000.177
+/----/ km²
Suku bangsa: Wong Malayu, Wong Tionghoa, Wong Jawa lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan liyané
Basa: basa Indonésia, basa Malayu lan liyané
Zona Wektu: (WIB)

Provinsi Kapuloan Bangka Belitung iku katata sajeroning 6 kabupatèn lan 1 kutha. Kutha krajané ya iku Pangkal Pinang.

Daerah Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Bangka
  2. Kabupatèn Bangka Kulon
  3. Kabupatèn Bangka Tengah
  4. Kabupatèn Bangka Kidul
  5. Kabupatèn Belitung
  6. Kabupatèn Belitung Wétan
  7. Kutha Pangkalpinang

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]