Tina Talisa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tina Talisa

Tina Talisa (lair ing Bandung, Jawi Kilèn, 24 Dhésèmber 1979; umur 39 taun)[1], punika salah satunggaling présènter tivi Indonésia.[1] Tina Talisa punika mantan finalis Puteri Indonésia 2003, juwara I Mojang Jawi Kilèn 2003, saha juwara I Mojang Kitha Bandung 2002.[1] Tina Talisa punika gadhah karir dados newcaster, kejawi punika Tina panci remen ing donyaning broadcasting saha naté nyambut damel wonten Radhio Paramuda saha Radhio Mustika.[1] Tina ugi dados présènter pawarta Reportase Sore, program pawarta ing Trans TV.[1]

Nalika wulan Juni 2007, Tina Talisa pindhah siyaran wonten ing Lativi ingkang wiwit taun 2008 punika dados stasiun TV kanthi fokus pawarta saha ulah raga kanthi nami TV ONE.[1] Wonten ing stasiun tivi punika, Tina Talisa dados asistèn prodhuser saha ngrangkep dados présènter pawarta.[1] Tina ugi dados présènter wonten ing program Apa Kabar Indonésia Malam ingkang siyaran wonten ing Wisma Nusantara, kawasan Bundaran Hotèl Indonésia.[1]

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Tina Talisa naté dados dhokter waja.[2] Tina Talisa punika Lulusan Fakultas Kedhokteran Gigi Universitas Padjajaran, Bandung nalika taun 2001.[2] Tina Talisa lajeng kuliyah ing Program Magister Ilmu Komunikasi wonten ing Fakultas Ilmu Komunikasi Universitas Padjajaran, Bandung.[2]

Kulawarga[besut | besut sumber]

Tina naté palakrami kaliyan putranipun mantan Kepala Bapennas Paskah Suzetta ingkang naminipun Muhammad Eggi Hamzah.[2] Nanging, Tina Talisa lajeng pegatan nalika taun 2009.[2] Tina lajeng palakrami malih kaliyan pengusaha rèstoran saking Acèh, kang ugi gadhah status dudha nalika tanggal 17 Juli 2011.[2] Tina Talisa lajeng resmi dados garwanipun Amrinur Okta Jaya ingkang biyasa dipuntimbali kanthi asma Bang Ade.[2] Acara akad nikah dipunwontenaken ing Hotèl Nikko, Jakarta Pusat, Minggu tanggal 17 Juli 2011 kanthi maskawin perhiasan emas ingkang awratipun 53 gram saha saprangkat piranti salat.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h infoselebindo.com(dipunundhuh tanggal 21 September 2011)
  2. a b c d e f g h selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 21 September 2011)