tvOne

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
tvOne
PT Lativi Media Karya
TvOne Logo(2012).jpg
Jeneng sadurungé Lativi
(17 Januari 2002-14 Fèbruari 2008)
Slogan Minangka Lativi
"Saluran Penuh Nilai Lan Makna"
(17 Januari 2002-7 Agustus 2004)
"Pasti"
(7 Agustus 2004-31 Dhésèmber 2006)
"Berani Beda"
(1 Januari 2007-31 Dhésèmber 2007)
"Memang Beda"
(1 Januari 2008-14 Fèbruari 2008)
Minangka tvOne
"Memang Beda"
(14 Fèbruari 2008-12 Fèbruari 2010, 2 Maret 2012-saiki)
"Terdepan Mengabarkan"
(14 Fèbruari 2010-2 Maret 2012)
"Menuju Satu Dunia"
(24 Fèbruari 2011-2 Maret 2012)
Negara  Indonésia
Diluncuraké 30 Juli 2002
(minangka Lativi)
14 Fèbruari 2008
(minangka tvOne)
Sing duwé PT Visi Media Asia Tbk
Kantor pusat Jakarta, Indonésia
Saluran afiliasi antv
(30 April 2006-saiki)
Situs web http://www.tvonenews.tv
Kasumadyan Nasional
Siaran terestrial
Bandung 48 UHF
Banjarmasin 26 UHF
Batam 27 UHF
Cirebon 52 UHF
Denpasar 41 UHF
Garut 32 UHF
Jakarta 53 UHF
Kediri 47 UHF
Makasar 47 UHF
Malang 54 UHF
Medan 37 UHF
Padang 27 UHF
Palembang 40 UHF
Purwokerto 51 UHF
Samarinda 39 UHF
Semarang 39 UHF
Surabaya 52 UHF
Surakarta 38 UHF
Tegal 49 UHF
Yogyakarta 38 UHF
Siaran satelit
Indovision 93
TopTV 93
OkeVision 112
Aora 916
Centrin TV 817
Skynindo 206
TelkomVision 139
YesTV 139
Siaran kabel
First Media 3
TelkomVision 139
Televisi internet
M2V Mobile TV 908
Nexmedia 908

tvOne (sadèrèngipun ingkang nama Lativi) inggih punika sawijining stasiun televisi swasta Indonésia. Stasiun televisi punika dipundhirikaken nalika tanggal 30 Juli 2002 déning pangusaha Abdul Latief. Nalika semanten, konsep panyungsunan acaranipun inggih punika kathah nengenaken perkawis ingkang ngarah dhateng klenik, erotisme, pawartos kriminalitas lan sapérangan hiburan sanèsipun. Wiwit taun 2006, sapérangan sahamipun ugi kagunganipun Grup Bakrie ingkang ugi kagungan Stasiun Televisi antv.[1]

Nalika tanggal 14 Fèbruari 2008, Lativi kanthi resmi gantos nama dados tvOne, kanthi komposisi 70 persèn pawartos, sisanipun gabungan program ulah raga lan hiburan. Abdul Latief boten malih wonten ing salebeting kapemilikan saham tvOne. Komposisi kepemilikan saham tvOne kasungsun saking PT Visi Media Asia Tbk kanthi saham 49%, PT Redal Semesta 31%, Good Response Ltd 10%, lan Promise Result Ltd 10%. Direktur Utama tvOne sapunika inggih Ardiansyah Bakrie.[2]

Sajarah[besut | besut sumber]

Lativi[besut | besut sumber]

Izin giyaran[besut | besut sumber]

Nalika wiwitan giyaran, tvOne rumiyin ingkang nama Lativi. Lativi piyambak jumeneng adhedhasar ijin saking Depkominfo Kanwil. Jakarta Timur kanthi No. 809/BH.09.05/III/1999 ingkang sapérangan ageng saham kagunganipun Abdul Latief. Nalika wulan Januari 1999, kawontenan Lativi dipunbiwarakaken wonten ing Berita Nagara No. 8687 minangka PT Lativi Media Karya.

Lativi piyambak wiwit dipunsiyaraken wiwitan taun 2001. ewadene nalika semanten nembé kaetang minangka giyaran pacoban, Lativi sampun mbiyangun stasiun relai televisi wonten ing Kota Jakarta.

tvOne[besut | besut sumber]

Wiwit Kamis, 14 Fèbruari 2008 pukul 19:30 WIB, Lativi kanthi resmi gantos nama dados tvOne. Kapesthen peresmian panganggoan nama tvOne dipunsamektakaken Présidhèn Direktur Utama CEO saking tvOne, Erick Thohir, wonten ing papanggihan pers Rabu, 13 Fèbruari 2008. Ewahaning nama punika minangka upaya strategi manajemen saperlu maringi samubarang ingkang bènten ing indhustri pertelevisian Indonésia. Peresmian tvOne badhé dipunadani wonten ing Plenary Hall, Gedungan Jakarta Convention Center, lan dipuntayangaken kanthi giyaran langsung "Live" ing tvOne wiwit pukul 19:30 WIB. Peresmian tvOne ugi dipuntindakaken déning Présidhèn Républik Indonésia, Susilo Bambang Yudhoyono.

[besut | besut sumber]

Program[besut | besut sumber]

Artikel utama: Pratélan acara TvOne

Penyiar[besut | besut sumber]

Mantan penyiar[besut | besut sumber]

Biro[besut | besut sumber]

Domestik[besut | besut sumber]

Internasional[besut | besut sumber]

Pratélan Direktur Utama[besut | besut sumber]

No. Nama Awal jabatan Akhir jabatan
1 Usman Ja'far 2002 2003
2 Hasyim Sumiana 2003 2006
3 Meidiana Latief 2006 2007
4 Erick Thohir 2007 2010
5 Ardiansyah Bakrie (Plt.) 2010 sapunika

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ http://vivagroup.co.id/ Situs resmi Visi Media Asia
  2. ^ http://www.tvonenews.tv/ Situs resmi tvOne
  3. ^ http://sosok.kompasiana.com/2012/01/13/presenter-tv-one-ramai-ramai-pindah/ Presenter TV One Ramai-ramai Pindah

Cithakan:Penyiar Tvone Cithakan:Saluran berita internasional

Cithakan:Stasiun-tv-Indonésia-stub