Menyang kontèn

Kutha Denpasar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Denpasar)

Kutha Denpasar (Aksara Bali : ᬤᬾᬦ᭄ᬧᬲᬃ) inggih punika salah sawijining kutha lan kutha krajaning provinsi Bali. jembar wewengkon kutha iki ± 127,78 kilometer pasagi. Denpasar yaiku kutha paling gedhe ing Kapuloan Nusa Tenggara lan uga kutha paling gedhe urut kaloro ing Indonesia Wétan sakwisé Kutha Makassar.

Kutha Denpasar
Lambang Kutha Denpasar
Sesanti: "Purradhipa Bhara Bhavana"
Genahe Denpasar ing Bali
Dina Dadi: ...
Walikutha: I.B.Rai Dharmawijaya Mantra, SE., MSi.
Wakil walikutha: I.G.N.Jaya Negara
Jembar
 -Total:

127,78 km²
Kacamatan
 -Cacahe:

4 Kacamatan
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-930.600
+/7.282,82/km²
Suku bangsa: Wong Bali, wong Jawa
Agama: Hindhu, Protèstan, Katulik, Islam lan Buda
Basa: Basa Bali lan Basa Indonésia

Géografi[besut | besut sumber]

8°39′ Lintang kidul 115°13′ Bujur wétan

Papréntahan[besut | besut sumber]

Kutha Denpasar katata sajeroning 4 kacamatan, 16 kalurahan lan 27 désa. Kacamatan-Kacamatan ing kutha iki yaiku:

  1. Kacamatan Denpasar Lor
  2. Kacamatan Denpasar Kidul
  3. Kacamatan Denpasar Kulon
  4. Kacamatan Denpasar Wétan

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Bali menyang: Provinsi Bali