Menyang kontèn

Transvision

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Transvision
PT Indonoesa Telemedia
TipeTV satelit berlangganan
NegaraIndhonésia Indonésia
JangkauanNasional
DiluncurkanMèi 7, 1997; 27 taun kapungkur (1997-05-07) (minangka TelkomVision)
Mèi 23, 2014; 10 taun kapungkur (2014-05-23) (minangka Transvision)
PemilikTrans Corp
AfiliasiTrans TV
Trans7
Situs webwww.transvision.co.id
Logo pertama Telkomvision saka Maret 2010 nganti 23 September 2014.

Transvision (biyèné dikenal minangka TelkomVision) ya iku salah siji anak perusahaan Trans Corp kang bergerak ing babagan stasiun télévisi berlangganan kanthi kantor pusat kang ana ing Jakarta, Indonésia. Saiki Transvision mènèhi layanan giyaran télévisi satelit berlangganan. Transvision nyiaraké siarané lumantar satelit Telkom-1 (C-Band).[1]

Profil[besut | besut sumber]

Sajarah perusahaan[besut | besut sumber]

Transvision diadegaké nalika tanggal 7 Mèi 1997 kanthi jeneng TelkomVision déning patang perusahaan konsorsium ya iku PT Telekomoenikasi Indonésia, Tbk (Telkom), PT Radjawali Tjitra Televisi Indonésia (RCTI), PT Telekomindo Primabhakti lan PT Datakom Asia lan banjur tuwuh lan ngrembaka sajeroning bisnis giyaran télévisi berlangganan ing Indonésia.

Bebarengan karo perkembangan bisnis mau, TelkomVision ngalami pira-pira owah-owahan struktur kepemilikan saham lan Telkom nganti salah siji BUMN sisan perusahaan telekomunikasi gedhé dhéwé ing Indonésia nyoba kanggo tetep eksis dadi pemegang saham mayoritas TelkomVision kanti kepemilikan saham saiki kang gedhene 99,54 % lan 0,46% saham TelkomVision diduwèni dning PT Moeltimedia Noesantara (METRA) kanti total modal dipanggonake lan disetor ya iku Rp. 647,5 Milyar posisi 31 Dhésèmber 2011.[2]

Minangka perusahaan kang mayoritas sahamé diduwèni déning Telkom sisan dadi siji-sijiné TIME operator ing Indonésia, Transvision diposisikaké minangka bisnis médhia lan edutainment kang wujud pérangan sajrone bisnis TIME (Telecommunication, Information, Media and Edutainment) mau, saéngga kedepan bisnis télévisi berlangganan Transvision bakal terus dikembangake baik saka sisih program, jinis lan médhia layanan kanti inovasi-inovasi paling anyar.

Produk layanan DTH (direct to home) prepaid (prabayar) ddi andalan Transvision sisan pelopor kanggo bisnis télévisi berlangganan duwéne pamaréntah iki nganti saiki, kanti layanan mau pelanggan digampangake kanggo milih program kanti rega kang murah banget. Kanggo ngembangaké pelanggan DTH postpaid (pascabayar) Transvision nglakokaké sinergy karo Telkom kanti ngluncurake bandling produk Speedy-YES TV kanti target market sekabehane pelanggan Speedy Telkom sajrone ngoptimalaké kerjasama sinergy Telkom Group.

Bebarengan tuntutan perkembangan indhustri kang berbasis médhia lan edutainment kang selot beragam lan dinamis, wiwit taun 2011 TelkomVision teka kanti logo lan semangat anyr kanggo nguwatake komitmen lan posisiné minangka panyadia layanan TV berbayar kang paling apik marang pelanggan liwat program-programé kang inspiratif, kang ditujokaké kanggo nyugihake kauripne pelanggannya. Logo anyar TelkomVision ngangkat tema madani bintang kang nunjuk kaping 5 arah kang nglambangaké harmonisasi antaraé 5 elemen kauripan, sarta visi TelkomVision kang gabungake pira-pira layanan multimedia.

Pencapaian[besut | besut sumber]

  • TelkomVision wujud perusahaan swasta nasional kang bergerak sajeroning babagan jasa penyiaran TV berbayar kanti duwé ijin penyelenggara giyaran berbasis kabel lan satelit. Kanggo layanan berbasis kabel cakupan wis gedhé dhéwé ing pira-pira kutha ing Indonésia kaya ta Jakarta[3], Bandung[4], Semarang[5], Surabaya[6], Denpasar[7] lan pira-pira kutha gedhé liyané[8] Kanggo kang berbasis satelit utawa DTH (direct to home) cakupan nganti giyaran seluruh wewengkon Indonésia kang kalebu sajeroning jaringan satelit Telkom-1.[9]
  • Transvision diyasa nalika tanggal 7 Mèi 1997 ing jeneng TelkomVision lan layanan nganti taun 2008 telah ngalami pira-pira owah-owahan kaya ta susunan pengurus perseroan utawa kepemilikan saham. Owah-owahan mau bebarengan dinamika lan regulasi bisnis kang ngrembaka rikat saéngga perusahaan perlu nglakokaké penyesuaian kanggo nyongsong bisnis multimedia ing dina kang arep teka.
  • Nalika wulan Agustus 2008, PT Telekomunikasi Indonésia, Tbk. liwat anak perusahaannya PT Multimedia Nusantara mengambil alih saham TelkomVision saka Datakom Asia saéngga komposisi kepemilikan saham TelkomVision sekabèhané wis diduwèni déning PT Telekomunikasi Indonésia, Tbk.
  • Transvision ing pangembangan bisnis dibukak sawijining kapal penggedhe prodhuk, ya iku YesTV, karo loro layanan pituwas-TV panjer pembayaran cara sing sistem voucer lan sistem layanan utawa mbayar langganan wulanan. Sistem panjer ngidini pelanggan duwé kamardikan kanggo seneng prabawa langganan sesuai karo pilihan lan rega tanpa gadhah kanggo mbayar saben wulan. Kanggo pelanggan sing milih langganan sistem langganan bisa milih warna-warna paket dhasar lan paket carte la karo pilihan menarik saka saluran.
  • Kanthi perkembangan multimedia lan telekomunikasi indhustri banjur Transvision kang ing wektu iku dijenengi TelkomVision karo Telkom Group terus kanggo tumuwuh anyar produk kalebu IPTV (protokol internet télévisi). Prodhuk pangembangan punika prasetya ketemu Transvision pasar njaluk kang terus kanggo nambah tèknologi luwih maju lan dadi juru main utama ing lapangan multimedia lan gedhé dhéwé layanan pituwas-TV ing wewengkon Asia.
  • Nalika tanggal 7 Mèi 2012, tengen ing umur 15 taun, TelkomVision ngganti semboyan karo Nice & Easy.
  • Nalika tanggal 1 Mèi 2014, Transvision ngganti semboyan karo Transformasi Hiboeran Kulawarga (Transformasi Panglipur Kulawarga).
  • Nalika tanggal 23 Mèi 2014, TelkomVision diganti Transvision minangka sasampurnané diduwèni déning Trans Corp.

Pratélan saluran télévisi[besut | besut sumber]

Kategori Nama saluran basa Kode
Film
HBO HD2 Inggris (subtitle Indonésia) 102
Cinemax HD2 Inggris (subtitle Indonésia) 103
HBO Signature HD2 Inggris (subtitle Indonésia) 104
FOX Movies HD2 Inggris (subtitle Indonésia) 105
DIVA HD2 Inggris (subtitle Indonésia) 106
Celestial Movies Inggris / Mandarin (subtitle Indonésia) 108
HBO Hits HD2 Inggris (subtitle Indonésia) 152
HBO Family HD2 Inggris (subtitle Indonésia) 153
FOX Family Movies HD2 Inggris (subtitle Indonésia) 154
Thrill Inggris (subtitle Indonésia) 155
Bioskop Indonésia Indonésia (subtitle Inggris) 1000
Ulah raga
Arena HD2 Inggris / Indonésia 100
FOX Sports HD2 Inggris 109
FOX Sports 2 HD2 Inggris 110
FOX Sports 3 HD2 Inggris 111
Eurosport Inggris 157
Hiburan
FOX HD2 Inggris (subtitle Indonésia) 112
FOX Crime HD2 Inggris (subtitle Indonésia) 113
FOX Life HD2 Inggris (subtitle Indonésia) 114
E! Entertainment HD2 Inggris 115
Asian Food Channel Inggris (subtitle Indonésia) 116
TLC Inggris (subtitle Indonésia) 117
DMAX Inggris (subtitle Indonésia) 118
Nat Geo People HD2 Inggris (subtitle Indonésia) 119
FX HD2 Inggris (subtitle Indonésia) 120
Channel [V] International Inggris 121
AXN HD2 Inggris (subtitle Indonésia) 122
Animax Inggris / Jepang (subtitle Indonésia) 123
HITS HD2 Inggris (subtitle Indonésia) 126
Sony Entertainment HD2 Inggris (subtitle Indonésia) 89
MTV Asia Inggris (subtitle Indonésia) 92
KBS World HD2 Inggris / Koréa 93
ONE HD2 Inggris (subtitle Indonésia) 94
NHK World Premium Inggris / Jepang 95
KIX Inggris (subtitle Indonésia) 96
Outdoor Channel HD2 Inggris (subtitle Indonésia) 97
Fashion TV HD2 Inggris (subtitle Indonésia) 98
T-Music Inggris / Indonésia 99
Dunia anak
Cartoon Network HD2 Inggris (subtitle Indonésia) 127
Disney XD HD2 Inggris (subtitle Indonésia) 128
Disney Channel HD2 Inggris (subtitle Indonésia) 129
Disney Junior HD2 Inggris (subtitle Indonésia) 130
Nickelodeon Inggris (subtitle Indonésia) 158
Nick Jr. HD2 Inggris (subtitle Indonésia) 159
Dunia Anak Inggris / Indonésia 165
Spacetoon Plus Indonésia 166
Pendidikan
Nat Geo Wild HD2 Inggris (subtitle Indonésia) 125
National Geographic HD2 Inggris (subtitle Indonésia) 131
Discovery Channel HD2 Inggris (subtitle Indonésia) 132
Animal Planet HD2 Inggris (subtitle Indonésia) 133
Discovery Science HD2 Inggris (subtitle Indonésia) 203
History Inggris (subtitle Indonésia) 207
Berita
CNN International Inggris 134
BBC World News Inggris 135
CNBC Asia Inggris 136
Bloomberg Television Inggris 160
Al Jazeera English Inggris / Arab 161
ABC Australia Inggris 162
France 24 English Inggris / Perancis 163
DW English Inggris / Jerman 164
TV nasional
TVRI Indonésia 124
TOP TV Indonésia 124
Karawang Citra Televisi Indonésia 131
Alif TV Indonésia 137
RCTI Indonésia 138
tvOne Indonésia 139
MetroTV Indonésia 140
Indosiar Indonésia 141
antv Indonésia 142
GTV Indonésia 143
SCTV Indonésia 144
Trans TV HD2 Indonésia 145
Trans 7 HD2 Indonésia 146
MNCTV Indonésia 147
RTV1 Indonésia 148
Kompas TV HD2 Indonésia 149
TV Edukasi Indonésia 150
Quran Tazkiah Indonésia 151
Berita Satu HD2 Indonésia 152

Cathetan:

  1. Cathetan 1: Nyiarake giyaran langsung Bundesliga wondene ana 2 utawa 3 tetandhingan kang dimainake sajrone waktu kang bebarengan.
  2. Cathetan 2: Saluran HD bisa ditonton kanti migunakaké dekoder kang njurung format high definition.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. TelkomVision on Telkom 1 at 108.0°E Channel Number.
  2. http://www.telkomvision.com/about.php Archived 2008-10-11 at Archive.is TelkomVision Website
  3. "TELKOMVision Channel Line-up In Jakarta". Diarsip saka sing asli ing 2008-06-03. Dibukak ing 2013-02-09.
  4. "TELKOMVision Channel Line-up In Bandung". Diarsip saka sing asli ing 2008-07-22. Dibukak ing 2013-02-09.
  5. "TELKOMVision Channel Line-ip In Semarang". Diarsip saka sing asli ing 2008-06-03. Dibukak ing 2013-02-09.
  6. "TELKOMVision Channel Line-up In Surabaya". Diarsip saka sing asli ing 2008-06-01. Dibukak ing 2013-02-09.
  7. "TELKOMVision Channel Line-up In Bali". Diarsip saka sing asli ing 2008-06-01. Dibukak ing 2013-02-09.
  8. "TelkomVision - Ini baru béda!". Diarsip saka sing asli ing 2008-07-21. Dibukak ing 2013-02-09.
  9. "TelkomVision - Ini baru béda!". Diarsip saka sing asli ing 2009-08-25. Dibukak ing 2013-02-09.

Pranala njaba[besut | besut sumber]