Menyang kontèn

Grace Natalie

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Grace Natalie
LairGrace Natalie Louisa
(1982-07-04) Juli 4, 1982 (umur 41)
Jakarta, Indonesia
BangsaIndonesia
PakaryanPambiwara, Pulitikus
JejulukKetua Umum
Partai Solidaritas Indonesia
Sing ndhisikiora ana, pangastan anyar
Parté pulitik Partai Solidaritas Indonesia
BojoKevin Osmond
AnakKenzo
Kael
Wong tuwaBrata Ngadiman
Anna Clementine

Grace Natalie Louisa ( lair ing Jakarta, 4 Juli 1982; umur 36 taun ) yaiku bekas anchor lan wartawan . Dhèwèké tau nyambut gawe ing SCTV , antv , lan tvOne . Nalika dadi tuan omah ing TVOne, dhèwèké dadi pambiwara permanèn ing Kabar Pasar , dhèwèké uga kerep muncul ing Kabar Petang , Apa Kabar Indonesia , Kabar Terkini , lan akeh program liya.

Pawiyatan[besut | besut sumber]

Grace Natalie nduweni pendhidhikan sekolah menengah ing SMAK 3 BPK Penabur, Jakarta. Sawisé lulus, dhèwèké jurusan akuntansi ing IBII (Institut Bisnis lan Informatika Indonesia). Sajrone sekolah, dhèwèké kerep ngajar dadi asisten pandhidhik kanggo akeh subyek. Grace Natalie uga aktif minangka guru sekolah Minggu ing gréja . Pendahuluan jagad jurnalistik diwiwiti nalika SCTV nyelenggaraake SCTV Goes kanggo kompetisi Kampus kanggo nemokake bibit enom talenta. Grace Natalie melu ing kompetisi lan menang kamenangan kanggo wilayah Jakarta. Nalika dibandhingake maneh ing tingkat nasional, dhèwèké ana ing peringkat lima. Wiwit kuwi, lawang kanggo donya televisi wiwit mbukak kanggo dhèwèké.

Karièr[besut | besut sumber]

Sawise rampung sinau, SCTV langsung direkrut. Ing kana dhèwèké dadi salah sijine penyiaran Coverage 6 . Ing taun-taun kapungkur minangka wartawan, dhèwèké lunga menyang lapangan kanggo nutupi macem-macem acara, wiwit saka berita pidana, politik, ekonomi, lan sosial sing dumadi ing masyarakat. Ing wiwitan, dhèwèké ngaku yen ora angel adaptasi karo donya televisi sing dinamis kanthi jam kerja sing ora apik. Nanging kabèh padha ora nyedhiyakake semangat, malah saka pengalaman kasebut dhèwèké galvanis lan alon-alon dhèwèké jatuh cinta karo jurnalisme. Sajrone telung taun kariré saya mundhak lan dhèwèké wis pindhah menyang stasiun TV. Saka SCTV dhèwèké pindhah menyang ANTV, lan sakcepete sawise saka ANTV dhèwèké pindah maneh menyang TVOne sawise senior, Karni Ilyas . Ing cyberspace, Grace Natalie minangka salah sawijining jangkah kabar sing paling disenengi. Popularitas iki ditampilake liwat judhul jangkar Tahun 2008 lan Runner Up Jewel saka Stasiun 2009 versi saka blog Anchor Admirer. Bubar dhèwèké uga dadi salah sijine saka 100 wanita paling seksi ing 2009 versi FHM Indonesia .[1] Ing wulan Juni 2012, Grace Natalie resmi ninggalaké TVOne dadi CEO Saiful Mujani Research and Consulting.[2] Nanging ing 2014, dhèwèké pindhah lan lumebu pulitik lan saiki dadi ketua Partai Solidaritas Indonesia.

Rujukan[besut | besut sumber]