Pratélaning setasiyun télépisi ing Indonésia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Stasiun televisi ing Indonésia ana wiwit madegé TVRI ing taun 1962. Sajroning 27 taun, padunung Indonésia mung bisa mirsani siji saluran waé. Nanging ing taun 1989, Pamaréntah pungkasané ngidinaké RCTI minangka stasiun televisi swasta pisanan ing Indonésia, senadyan mung padunung sing nduwèni antena parabola lan dekoder waé sing bisa mirsani RCTI, wusanané dibukak kanggo masarakat wiwit tanggal 21 Maret 1992 ing Bandung.

Ing ngisor iki daftar stasiun televisi ing Indonésia.

Televisi free-to-air[sunting | besut sumber]

Ing ngisor iki stasiun televisi free-to-air (gratis) ing Indonésia sing salurané bisa ditampa liwat antène UHF/VHF (terestrial). Wiwit lumakuné Undang-Undang Nomer 32 Taun 2002 ngenani Penyiaran, idin penyelenggaran siaran televisi liwat antena UHF/VHF (terestrial) sing diwetokaké mung kanggo stasiun televisi lokal. Stasiun televisi sing kepingin siaran nasional kudu liwat siaran jaringan antar sawetara stasiun televisi lokal.

Nasional[sunting | besut sumber]

Tuwuhing stasiun televisi nasional ing Indonésia:

Global TV tvOne Lativi TransTV Trans 7 TV7 MetroTV Indosiar antv SCTV TPI RCTI TVRI

Lokal[sunting | besut sumber]

Satelit[sunting | besut sumber]

Televisi langganan[sunting | besut sumber]

Operator[sunting | besut sumber]

Ing ngisor iki operator televisi langganan ing Indonésia sing salurané mung bisa ditampa nganggo dhékodher liwat satelit, kabel, atau terestrial. Operator televisi berlangganan dapat memiliki lebih dari 1 saluran.

Saluran[sunting | besut sumber]

Berikut adalah saluran televisi di Indonésia yang hanya tersedia melalui operator televisi berlangganan tertentu.

Lihat pula[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Cithakan:Televisi ing Indonésia