Bali TV

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bali TV
PT Bali Ranadha Televisi
Bali TV.png
Jaringan Bali TV
Slogan Matahari dari Bali
Diluncuraké 26 Mei 2002
Sing duwé Kelompok Media Bali Post
Kantor pusat Denpasar, Bali
Saluran afiliasi Aceh TV, Bandung TV, Semarang TV, Sriwijaya TV, Surabaya TV, Jogja TV
Situs web http://www.balitv.tv
Kasumadyan
Siaran terestrial
Kota Denpasar 39 UHF
Singaraja 51 UHF

Bali TV inggih punika salah satunggaling stasiun televisi swasta inggih kanthi siaran gratis minangka televisi kanthi wujud jejaringan utawi televisi terestrial ingkang wonten ing Indonésia. Bali TV punjeripun inggih wonten ing Bali, ingkang madeg ing sak ngandhapipun pandheganipun Satria Naradha ingkang minangka pandheganipun Kelompok Media Bali Post. Kekiyatan saking daya panceripun stasiun tv Bali TV punika ing wekdal sak punika inggih saged ngantos 10 kilo watt ingakng dipunpanceraken saking Bukit Bakung, Jimbaran ing channel 39 UHF kanggé wilayah Denpasar lan ing channel 59 UF kanggé wilayah Singaraja kanthi gadhah kekiyatan daya pemancaripun nganyos 2 kilo watt ing Déesa Anturan. Kanthi gadhah moto Matahari Dari Bali, Bali TV wonten minangka program ingkang fokus siaranipun inggih dhateng kabudayan, adat istiadat, lan bab - bab ingkang unik khas saking Pulo Bali. Kejawi saking punika, motto Matahari saking Bali punika inggih ugi muasal saking nama perusahaanipun kasebut, inggih punika Rhanada'. Ingkang menawi tembung kasebut dipunpadosi tegesipun, inggih saking tembung "Rha" lan "Nadha". Tembung "Rha" inggih punika saking basa Yunani ingkang tegesipun Srengéngé, déné "Nadha" asalipun saking basa Sansekerta ingkang tegesipun saged damel padhang. Lan menawi tembung kasebut dipungabung dados setunggal, saged dados srengéngé ingkang saged damel padhang lan punika ingkang dados motto lan logonipun Bali TV ngantos wekdal sak punika.[1] Wiwit sasi Oktober 2005, Bali TV sampun saged dpuntingali ing sedaya bageyan wilayah Indonesia kanthi satelit Palapa C2.

Jaringan[sunting | sunting sumber]

Stasiun tipi lokal ingkang wonten ing setunggal jaringan kaliyan jaringan Bali TV inggih punika:

[sunting | sunting sumber]

Program adicara[sunting | sunting sumber]

Adicra -adicara Bali TV ing antawisipun inggih ngewrat lagu - lagu wonten ing basa Bali, déné adicara -adicaranipun inggih kanthi napas Hindhu lan upacara- upacara dhaérah sanesipun. Ananging Bali TV inggih ugi nayangaken pawartos ugi mawi basa Indonésia. Déné tuladha program - program tipi ingkang dipunbiwarakaken déning Bali TV ingggih punika kados mekaten:[2]

Pawartos[sunting | sunting sumber]

  • Seputar Bali
    • Seputar Bali Pagi
    • Seputar Bali Siang
    • Seputar Bali Petang
    • Seputar Bali Malam
  • Seputar Denpasar
  • Lintas Mancanegara (Berita Mancanenagara)
  • Suluh Indonesia (Berita Indonesia)
  • Bali Channel (Bahasa Inggris)
  • Orti Bali (Bahasa Bali)

Hiburan[sunting | sunting sumber]

  • Kris
  • Dharma Wacana
  • Ista Dewata
  • Ajeg Bali
  • Pesona Wisata
  • Klip Bali
  • Tembang Bali
  • Harmoni Bali
  • Musik Selingan
  • Parameter
  • Celah Kehidupan
  • Agrobisnis
  • Bisnis Bali
  • Olahraga
  • Dunia Elektronik
  • Dunia Pendidikan
  • Dunia Otomotif
  • Nangun Yadnya
  • DOT INFO
  • DOT Modifikasi
  • DOT Klub
  • Wirasa
  • Samatra Artis Bali
  • Yowana
  • Taksu
  • Dialog Interaktif
  • Dialog Kesehatan
  • Taman Sari
  • Denpasar Center
  • Renungan Gede Prama
  • Mofest (Modification Contest)
  • Dialog Depkes
  • Tayangan Kriminal Bali
  • Jamkesmas
  • Belajar Menggambar
  • Boga Dewata
  • Suara Dewan
  • Kidung Interaktif
  • Gita Shanti
  • Dewan Pers
  • Giliran Anda
  • Sehat Bugar
  • Warna Warni Pagi
  • Upakara


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)[http://www.balipost.com/balipostcetaK/2006/5/31/o2.htm Arti Bali TV bagi Masyarakat Bali ]
  2. ^ (id) Situs web resmi
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bali_TV&oldid=843401"