Bali TV

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bali TV
PT Bali Ranadha Televisi
Bali TV.png
Jaringan Bali TV
Slogan Matahari dari Bali
Diluncuraké 26 Mèi 2002
Sing duwé Kelompok Media Bali Post
Kantor pusat Denpasar, Bali
Saluran afiliasi Acèh TV, Bandung TV, Semarang TV, Sriwijaya TV, Sumut TV, Surabaya TV, Jogja TV
Situs web http://www.balitv.tv
Kasumadyan
Siaran terestrial
Kota Denpasar 39 UHF
Singaraja 51 UHF

Bali TV inggih punika salah satunggaling stasiun televisi swasta inggih kanthi giyaran gratis minangka televisi kanthi wujud jejaringan utawi televisi terestrial ingkang wonten ing Indonésia. Bali TV punjeripun inggih wonten ing Bali, ingkang madeg ing sak ngandhapipun pandheganipun Satria Naradha ingkang minangka pandheganipun Kelompok Media Bali Post. Kekiyatan saking daya panceripun stasiun tv Bali TV punika ing wekdal sak punika inggih saged ngantos 10 kilo watt ingakng dipunpanceraken saking Bukit Bakung, Jimbaran ing channel 39 UHF kanggé wewengkon Denpasar lan ing channel 59 UF kanggé wewengkon Singaraja kanthi gadhah kekiyatan daya pemancaripun nganyos 2 kilo watt ing Déesa Anturan. Kanthi gadhah moto Matahari Dari Bali, Bali TV wonten minangka program ingkang fokus siaranipun inggih dhateng kabudayan, adat istiadat, lan bab - bab ingkang unik kas saking Pulo Bali. Kejawi saking punika, sesanti Matahari saking Bali punika inggih ugi muasal saking nama kumpeninipun kasebut, inggih punika Rhanada'. Ingkang manawi tembung kasebut dipunpadosi tegesipun, inggih saking tembung "Rha" lan "Nadha". Tembung "Rha" inggih punika saking basa Yunani ingkang tegesipun Srengéngé, déné "Nadha" asalipun saking basa Sansekerta ingkang tegesipun saged damel padhang. Lan manawi tembung kasebut dipungabung dados satunggal, saged dados srengéngé ingkang saged damel padhang lan punika ingkang dados sesanti lan logonipun Bali TV ngantos wekdal sak punika.[1] Wiwit sasi Oktober 2005, Bali TV sampun saged dpuntingali ing sadaya pérangan wewengkon Indonésia kanthi satelit Palapa C2.

Jaringan[besut | besut sumber]

Stasiun tivi lokal ingkang wonten ing satunggal jaringan kaliyan jaringan Bali TV inggih punika:

Program adicara[besut | besut sumber]

Adicra -adicara Bali TV ing antawisipun inggih ngewrat lagu - lagu wonten ing basa Bali, déné adicara -adicaranipun inggih kanthi napas Hindhu lan upacara- upacara dhaérah sanèsipun. Ananging Bali TV inggih ugi nayangaken pawartos ugi mawi basa Indonésia. Déné tuladha program - program tivi ingkang dipunbiwarakaken déning Bali TV ingggih punika kados makaten:[2]

Pawartos[besut | besut sumber]

  • Seputar Bali
    • Seputar Bali Pagi
    • Seputar Bali Siang
    • Seputar Bali Petang
    • Seputar Bali Malam
  • Seputar Denpasar
  • Lintas Mancanagara (Berita Mancanenagara)
  • Suluh Indonésia (Berita Indonésia)
  • Bali Channel (Basa Inggris)
  • Orti Bali (Basa Bali)

Hiburan[besut | besut sumber]

  • Kris
  • Dharma Wacana
  • Ista Dewata
  • Ajeg Bali
  • Pesona Wisata
  • Klip Bali
  • Tembang Bali
  • Harmoni Bali
  • Musik Selingan
  • Parameter
  • Celah Kehidupan
  • Agrobisnis
  • Bisnis Bali
  • Ulah raga
  • Dunia Elektronik
  • Dunia Pendidikan
  • Dunia Otomotif
  • Nangun Yadnya
  • DOT INFO
  • DOT Modifikasi
  • DOT Klub
  • Wirasa
  • Samatra Artis Bali
  • Yowana
  • Taksu
  • Dialog Interaktif
  • Dialog Keséhatan
  • Taman Sari
  • Denpasar Center
  • Renungan Gede Prama
  • Mofest (Modification Contest)
  • Dialog Depkes
  • Giyaran Kriminal Bali
  • Jamkesmas
  • Belajar Menggambar
  • Boga Dewata
  • Suara Dewan
  • Kidung Interaktif
  • Gita Shanti
  • Dewan Pers
  • Giliran Anda
  • Sehat Bugar
  • Warna Warni Pagi
  • Upakara

Cathetan suku[besut | besut sumber]