Menyang kontèn

Sumatra Lor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Sumatera Utara)
Sumatra Lor
Provinsi
Official seal of Sumatra Lor
Lambang
Sesanti: Tekun berkarya, hidup sejahtera, mulia berbudaya
Pernahé Sumatra Lor ing Indonésia
Pernahé Sumatra Lor ing Indonésia
Koordhinat: 2°00′N 99°00′E / 2.000°N 99.000°E / 2.000; 99.000Koordhinat: 2°00′N 99°00′E / 2.000°N 99.000°E / 2.000; 99.000
Nagara Indonésia
Dikukuhaké15 April 1948
Kutha krajan Medan
Pamaréntahan
 • BodyPamaréntah Sumatra Lor
 • GubernurEdy Rahmayadi
 • Wakil GubernurMusa Rajekshah
Laladan
 • Gunggung72.981,23 km2 (2,817,821 sq mi)
Highest elevation2.460 m (8,070 ft)
Cacah warga (2022)
 • Gunggung15.115.206
 • Urut pepadhetUrut ka-11
 • Pepadhet2,1/km2 (5,4/sq mi)
Dhémografi
 • Golongan etnisBatak (45%), Jawa (30%), Tionghoa-Indonésia (8.5%), Melayu (5.7%), Nias (4.1%), liyane (5.4%)
 • AgamaIslam 63.36%, Kristen 33.99%, Buda 2.43%, Hindu 0.10%, liyane 0.12%
 • BasaIndonésia (resmi), Batak, Jawa, Melayu
Zona wektuWektu Indonésia Kulon (UTC+7)
Kodhe pos20xxx, 22xxx
Kodhe ISO 3166ID-SU
Tandha tetunggananBB, BK
HDIIncrease 0.727 (Dhuwur)
Urutan HDIUrut ka-15
Situs wèbSitus resmi pamaréntah

Provinsi Sumatra Lor (basa Indonésia: Provinsi Sumatra Utara), iku katata sajeroning 22 kabupatèn lan 7 kutha. Kutha krajané yaiku Medan, kutha-kutha liyané: Binjai, Padang Sidempuan, Pematangsiantar, Sibolga, Tanjung Balai lan Tebing Tinggi

Daerah Tingkat II[besut | besut sumber]

Baju adat pernikahan Batak Angkola, Kabupaten Tapanuli Selatan
No. Kabupatèn/Kutha Kutha krajan
1 Kabupatèn Asahan Kisaran
2 Kabupatèn Batubara Limapuluh
3 Kabupatèn Dairi Sidikalang
4 Kabupatèn Deli Serdang Lubuk Pakam
5 Kabupatèn Humbang Hasundutan Dolok Sanggul
6 Kabupatèn Karo Kabanjahe
7 Kabupatèn Labuhanbatu Rantau Prapat
8 Kabupatèn Labuhanbatu Kidul Kutha Pinang
9 Kabupatèn Labuhanbatu Lor Aek Kanopan
10 Kabupatèn Langkat Stabat
11 Kabupatèn Mandailing Natal Panyabungan
12 Kabupatèn Nias Gunung Sitoli
13 Kabupatèn Nias Kulon Lahomi
14 Kabupatèn Nias Selatan Lempongan Dalam
15 Kabupatèn Nias Lor Lotu
16 Kabupatèn Padang Lawas Sibuhuan
17 Kabupatèn Padang Lawas Lor Gunung Tua
18 Kabupatèn Pakpak Bharat Salak
19 Kabupatèn Samosir Pangururan
20 Kabupatèn Serdang Bedagai Sei Rampah
21 Kabupatèn Simalungun Raya
22 Kabupatèn Tapanuli Kidul Sipirok
23 Kabupatèn Tapanuli Tengah Pandan
24 Kabupatèn Tapanuli Lor Tarutung
25 Kabupatèn Toba Samosir Balige
26 Kutha Binjai Binjai Kutha
27 Kutha Gunungsitoli -
28 Kutha Medan -
29 Kutha Padangsidempuan -
30 Kutha Pematangsiantar -
31 Kutha Sibolga -
32 Kutha Tanjungbalai -
33 Kutha Tebing Tinggi -

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]