Kabupatèn Batubara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Batubara
110px
Lambang Kabupatèn Batubara


300px
Peta lokasi Kabupatèn Batubara di Sumatra Lorr
Koordinat:
Propinsi Sumatra Lorr
Tanggal peresmian 15 Juni 2007[1]
Pamaréntahan
Luas 922,20 km²[1]
Gunggung cacah jiwa
 - Total 374.715 jiwa (2007)[1]
 - Kepadatan 406,33
Démografi
Pembagian administratif
Simbol khas daerah

Kabupatèn Batubara iku kabupatèn ing Provinsi Sumatra Lor, Indonésia. DPR nyetujoni Rancangan Undhang-Undhang pembentukané nalika tanggal 8 Dhésèmber 2006. Kabupatèn iki diresmèkaké tanggal 15 Juni 2007, bebarengan karo pelantikan Pejabat Bupati Batubara, Drs. H. Sofyan Nasution S.H.

Kabupatèn iki minangka pamekaran saka Kabupatèn Asahan.

Wates wewengkon[besut | besut sumber]

ing sisih lor karo: Bandar Khalipah (Kabupatên Serdang Bedagai) lan Selat Malaka.
ing sisih kidul karo: Meranti (Kabupatèn Asahan) lan Ujung Padang (Kabupatèn Simalungun).
ing sisih kulon karo: Bosar Maligas, Bandar, Bandar Masilam, Dolok Batunanggar, Simalungun (Kabupatèn Simalungun) lan Tebingtinggi (Kabupatèn Serdang Bedagai).
ing sisih wétan karo: Air Joman (Kabupatèn Asahan) dan Selat Malaka.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Sumber[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c Kabupatèn Batubara Diresmikan: Hindari Pembentukan Organisasi Besar. Waspada Online, 16 Juni 2007

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]