Kabupatèn Batubara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Batubara
110px

Lambang Kabupatèn Batubara
300px

Peta lokasi Kabupatèn Batubara
Koordinat :
Motto:
Provinsi Sumatra Lorr
Kutha krajan Limapuluh
Jembar 922,20 km²[1]
Pedunung  
 · Cacahé 374.715 jiwa (2007)[1]
 · Kapadhetan 406,33 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan {{{kecamatan}}}
 · Désa/kelurahan {{{kelurahan}}}
Dhasar hukum UU No. 5 Tahun 2007[1]
Tanggal 15 Juni 2007[1]
Dina dadi {{{hari jadi}}}
{{{kepala daerah}}} {{{nama kepala daerah}}}
Kodhe area telepon
APBD {{{apbd}}}
DAU
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi:

Kabupatèn Batubara iku kabupatèn ing Provinsi Sumatra Lor, Indonésia. DPR nyetujoni Rancangan Undhang-Undhang pembentukané nalika tanggal 8 Desember 2006. Kabupatèn iki diresmèkaké tanggal 15 Juni 2007, bebarengan karo pelantikan Pejabat Bupati Batubara, Drs. H. Sofyan Nasution S.H.

Kabupatèn iki minangka pamekaran saka Kabupatèn Asahan.

Wates wewengkon[besut | besut sumber]

ing sisih lor karo: Bandar Khalipah (Kabupatên Serdang Bedagai) lan Selat Malaka.
ing sisih kidul karo: Meranti (Kabupatèn Asahan) lan Ujung Padang (Kabupatèn Simalungun).
ing sisih kulon karo: Bosar Maligas, Bandar, Bandar Masilam, Dolok Batunanggar, Simalungun (Kabupatèn Simalungun) lan Tebingtinggi (Kabupatèn Serdang Bedagai).
ing sisih wétan karo: Air Joman (Kabupatèn Asahan) dan Selat Malaka.

Referensi[besut | besut sumber]

Sumber[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d Kabupatèn Batubara Diresmikan: Hindari Pembentukan Organisasi Besar. Waspada Online, 16 Juni 2007

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Kabupatèn Batubara