RCTI

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
RCTI
PT Rajawali Citra Televisi Indonésia
Slogan "SEMAKIN OKE" (2013-saiki), "RCTI OKE" (1994-2013), Kebanggaan Bersama Milik Anda (1993-saiki), Saluran Informasi & Hiburan (1991-1993), Menghadirkan Pentas Dunia Di Rumah Anda (1989-1991)
Diluncuraké 24 Agustus 1989
Sing duwé PT Media Nusantara Citra Tbk
Kantor pusat Jakarta, Indonésia
Saluran afiliasi Global TV (2003-saiki), MNCTV (2003-saiki), Indosiar (1995-1996), SCTV (1990-1996), Metro TV (2000-2003)
Situs web http://www.rcti.tv

RCTI (Rajawali Citra Televisi Indonésia) iku sawijining stasiun televisi swasta Indonésia sing kapisan. RCTI sepisanan ngangkasa tanggal 13 November 1988 lan diresmèkaké 24 Agustus 1989. Ing wektu semana, siaran RCTI mung bisa ditampa déning pelanggan sing nduwèni dékodher lan mbayar urunan saben sasi.

RCTI nyopot dékodheré ing pungkasan 1989. Pamaréntah ngidinaké RCTI ngayahi siaran bébas sacara nasional wiwit taun 1990 ananging nembé mawujud ing pungkasan 1991 sawisé gawé RCTI Bandhung ing tanggal 1 Mei 1991. Taun 2004 RCTI klebu stasiun televisi sing gedhé ing Indonésia. Wiwit Maret 2004, RCTI diduwèni déning Media Nusantara Citra, klompok parusahan media sing uga nduwèni Global TV lan TPI. RCTI nduwèni hak siar kanggo ajang bal-balan pinunjul Éropah, Euro 2008 bebarengan karo Global TV lan TPI.

Motto RCTI ya iku "SEMAKIN OKE".

Penyiar lan mantan penyiar[besut | besut sumber]

[besut | besut sumber]

Acara TV Unggulan RCTI[besut | besut sumber]

Artikel baku: Daftar Acara RCTI

Lihat pula[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]