Deputi Bidang Kemiskinan, Ketenagakerjaan, lan Usaha Cilik Menengah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Logo Bapenas

Deputi Babagan Kemiskinan, Ketenagakerjaan, lan Usaha Cilik Menengah inggih punika unsur pelaksana sapérangan tugas lan fungsi saking Badan Perencanaan Pembangunan Nasional ingkang mapan wonten ing sak ngandhapipun lan gadhah tanggel jwab dhateng Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional lan Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional gadhah tanggel jawab dhateng Mantri Nagara Perencanaan Pembangunan.

Tugas lan fungsi[besut | besut sumber]

Deputi Babagan Kemiskinan, Ketenagakerjaan, lan Usaha Cilik Menengah punika gadhah tugas kanggé nindakaken rumusan kawicaksanan lan lampahing anggènipun nyusun rencana pembangunan nasional ing babagan nanggulangi kemiskinan, tenaga kerjan, lan ngrembakakaken kalodhangan kerja, mberdhayakaken koperasi, lan usaha cilik menengah. Kangge nindakaken tugasipun, Deputi Babagan Kemiskinan, Ketenagakerjaan, lan usaha cilik menegah, gadhah fungsi kados makaten:

  1. Nyamektakaken rumusan kawicaksanan bab ngrencanakaken pembangunan nasional ing babagan nanggulangi kemiskinan, tenaga kerja lan pangrembakaning kalodhangan kerja, mberdhayakaken koperasii, lan usaha cilik menengah, saha nglindungi lan paring kasejahteran dhateng masarakat.
  2. koordinasi lan sinkronisasi kanggé ngrencanakaken pembangunan nasional ing babagan nanggulangi kemiskinan, tenaga kerja lan pangrembakaning kalodhangan kerja, mberdhayakaken koperasii, lan usaha cilik menengah, saha nglindungi lan paring kasejahteran dhateng masarakat.
  3. Lampahing kegiyatan nyusun lan ngrencanakaken pembangunan nasional ing babagan nanggulangi kemiskinan, tenaga kerja lan pangrembakaning kalodhangan kerja, mberdhayakaken koperasii, lan usaha cilik menengah, saha nglindungi lan paring kasejahteran dhateng masarakat.
  4. Ningali, evaluasi lan analisis laporan bab lampahing ngrencanakaken pembangunan nasional ing babagan nanggulangi kemiskinan, tenaga kerja lan pangrembakaning kalodhangan kerja, mberdhayakaken koperasii, lan usaha cilik menengah, saha nglindungi lan paring kasejahteran dhateng masarakat.
  5. Nindakaken gayutan kerja ing babagan ngrencanakaken pembangunan nasional ing babagan nanggulangi kemiskinan, tenaga kerja lan pangrembakaning kalodhangan kerja, mberdhayakaken koperasii, lan usaha cilik menengah, saha nglindungi lan paring kasejahteran dhateng masarakat.
  6. Nindakaken tugas sanèsipun ingkang dipunparingaken déning Mantri Nagara/ Kepala kados bidhangipun piyambak-piyambak.

Susunan Organisasi[besut | besut sumber]

Susunan organisasi Deputi Babagan Kemiskinan, Ketenagakerjaan, lan Usaha Cilik Menengah, kapérang dados sekawan, inggih punika:[1]

  • Direktorat Penanggulangan Kemiskinan
    • Sub Direktorat Pemberdayaan Masarakat Miskin;[2]
    • Sub Direktorat Analisis Kebijakan Pengurangan Kemiskinan;
    • Sub Direktorat Pengembangan Program Kemiskinan;
    • Sub Direktorat Pemetaan Penduduk Miskin.
  • Direktorat Tenaga Kerja dan Pengembangan Kesempatan Kerja
    • Sub Direktorat Kesempatan Kerja;[3]
    • Sub Direktorat Kualitas Tenaga Kerja;
    • Sub Direktorat Hubungan Ketenagakerjaan;
    • Sub Direktorat Pendukung Pasar Kerja.
  • Direktorat Pemberdayaan Koperasi dan Usaha Kecil Menengah
    • Sub Direktorat Lingkungan Usaha dan Kewirausahaan;[4]
    • Sub Direktorat Sistem Pendukung Usaha UKM;
    • Sub Direktorat Koperasi dan Pemberdayaan Usaha Mikro.
  • Direktorat Perlindungan dan Kesejahteraan Masarakat
    • Sub Direktorat Jaminan Sosial;[5]
    • Sub Direktorat Bantuan Sosial;
    • Sub Direktorat Analisis Kesejahteraan Masarakat.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Deputi Bidang Kemiskinan, Ketenagakerjaan, dan UKM (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)
  2. Direktorat Penanggulangan Kemiskinan (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)
  3. Direktorat Tenaga Kerja dan Pengembangan Kesempatan Kerja (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)
  4. Direktorat Pemberdayaan Koperasi, Usaha Kecil dan Menengah (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)
  5. Direktorat Perlindungan dan Kesejahteraan Masyarakat (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)