Deputi Bidang Ekonomi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Logo Bapenas

Deputi Babagan Ékonomi inggih punika unsur pelaksana sapérangan tugas lan fungsi saking Badan Perencanaan Pembangunan Nasional ingkang mapan wonten ing sak ngandhapipun lan gadhah tanggel jwab dhateng Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional lan Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional gadhah tanggel jawab dhateng Mantri Nagara Perencanaan Pembangunan.

Tugas lan fungsi[besut | besut sumber]

Deputi Babagan Ékonomi punika gadhah tugas kanggé nindakaken rumusan kawicaksanan lan lampahing anggènipun nyusun rencana pembangunan nasional ing babagan Ékonomi. Kangge nindakaken tugasipun, Deputi Babagan Ékonomi, gadhah fungsi kados makaten:

  1. Nyamektakaken rumusan kawicaksanan bab ngrencanakaken pembangunan nasional ing babagan perencanaan makro, kauangan nagara, jasa kauangan lan analisis moneter, perdhagangan, investasi lan kerja sama ékonomi internasional, saha indhustri, ngèlmu kawruh lan tèknologi (IPTEK) lan badan usaha milik nagara (BUMN).
  2. koordinasi lan sinkronisasi kanggé ngrencanakaken pembangunan nasional ing babagan perencanaan makro, kauangan nagara, jasa kauangan lan analisis moneter, perdhagangan, investasi lan kerja sama ékonomi internasional, saha indhustri, ngèlmu kawruh lan tèknologi (IPTEK) lan badan usaha milik nagara (BUMN).
  3. Lampahing kegiyatan nyusun lan ngrencanakaken pembangunan nasional ing babagan perencanaan makro, kauangan nagara, jasa kauangan lan analisis moneter, perdhagangan, investasi lan kerja sama ékonomi internasional, saha indhustri, ngèlmu kawruh lan tèknologi (IPTEK) lan badan usaha milik nagara (BUMN).
  4. Ningali, evaluasi lan analisis laporan bab lampahing ngrencanakaken pembangunan nasional ing babagan perencanaan makro, kauangan nagara, jasa kauangan lan analisis moneter, perdhagangan, investasi lan kerja sama ékonomi internasional, saha indhustri, ngèlmu kawruh lan tèknologi (IPTEK) lan badan usaha milik nagara (BUMN).
  5. Nindakaken gayutan kerja ing babagan ngrencanakaken pembangunan nasional ing babagan perencanaan makro, kauangan nagara, jasa kauangan lan analisis moneter, perdhagangan, investasi lan kerja sama ékonomi internasional, saha indhustri, ngèlmu kawruh lan tèknologi (IPTEK) lan badan usaha milik nagara (BUMN).
  6. Nindakaken tugas sanèsipun ingkang dipunparingaken déning Mantri Nagara/ Kepala kados bidhangipun piyambak-piyambak.

Susunan Organisasi[besut | besut sumber]

Susunan organisasi Deputi Babagan Ékonomi, kapérang dados gangsal, inggih punika:[1]

  • Direktorat Perencanaan Makro
    • Sub Direktorat Perencanaan Ékonomi Makro;[2]
    • Sub Direktorat Analisa Neraca Pembayaran;
    • Sub Direktorat Analisa Ékonomi dan Statistik
  • Direktorat Jasa Keuangan dan Badan Usaha Milik Nagara
    • Sub Direktorat Perbankan dan Keuangan Mikro;[3]
    • Sub Direktorat Jasa Keuangan Bukan Bank;
    • Sub Direktorat Badan Usaha Milik Nagara.
  • Direktorat Perdagangan, Investasi, dan Kerjasama Ékonomi Internasional
    • Sub Direktorat Perdagangan;[4]
    • Sub Direktorat Investasi;
    • Sub Direktorat Kerjasama Ékonomi Internasional.
  • Direktorat Industri, IPTEK, Pariwisata dan Ékonomi Kreatif
    • Sub Direktorat Industri;[5]
    • Sub Direktorat Ilmu Pengetahuan dan Teknologi;
    • Sub Direktorat Pariwisata;
    • Sub Direktorat Ékonomi Kreatif.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Deputi Bidang Ekonomi (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)
  2. Direktorat Perencanaan Makro (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)
  3. Direktorat Jasa Keuangan dan Badan Usaha Milik Nagara (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)
  4. Direktorat Perdagangan, Investasi, dan Kerjasama Ekonomi Internasional (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)
  5. Direktorat Industri, IPTEK, Pariwisata dan Ekonomi Kreatif (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)