Deputi Bidang Pengembangan Regional lan Otonomi Dhaérah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Logo Bapenas

Deputi Babagan Pengembangan Regional lan Otonomi Laladan inggih punika unsur pelaksana sapérangan tugas lan fungsi saking Badan Perencanaan Pembangunan Nasional ingkang mapan wonten ing sak ngandhapipun lan gadhah tanggel jawab dhateng Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional lan Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional gadhah tanggel jawab dhateng Mantri Nagara Perencanaan Pembangunan.

Tugas lan fungsi[besut | besut sumber]

Deputi Babagan Pengembangan Regional lan Otonomi Laladan punika gadhah tugas kanggé nindakaken rumusan kawicaksanan lan lampahing anggènipun nyusun rencana pembangunan nasional ing babagan sarana lan prasarana. Kangge nindakaken tugasipun, Deputi Babagan Pengembangan Regional lan Otonomi Laladan, gadhah fungsi kados makaten:

  1. Nyamektakaken rumusan kawicaksanan bab ngrencanakaken pembangunan nasional ing babagan kewewengkonan, otonomi laladan, perékonomian laladan, saha perkotaan, tata ruang lan pertanahan.
  2. koordinasi lan sinkronisasi kanggé ngrencanakaken pembangunan nasional ing babagan kewewengkonan, otonomi laladan, perékonomian laladan, saha perkotaan, tata ruang lan pertanahan.
  3. Lampahing kegiyatan nyusun lan ngrencanakaken pembangunan nasional ing babagan kewewengkonan, otonomi laladan, perékonomian laladan, saha perkotaan, tata ruang lan pertanahan.
  4. Ningali, evaluasi lan analisis laporan bab lampahing ngrencanakaken pembangunan nasional ing babagan kewewengkonan, otonomi laladan, perékonomian laladan, saha perkotaan, tata ruang lan pertanahan.
  5. Nindakaken gayutan kerja ing babagan ngrencanakaken pembangunan nasional ing babagan kewewengkonan, otonomi laladan, perékonomian laladan, saha perkotaan, tata ruang lan pertanahan.
  6. Nindakaken tugas sanèsipun ingkang dipunparingaken déning Mantri Nagara/ Kepala kados bidhangipun piyambak-piyambak.

Susunan Organisasi[besut | besut sumber]

Susunan organisasi Deputi Babagan Pengembangan Regional lan Otonomi Laladan, kapérang dados gangsal, inggih punika:[1]

  • Direktorat Pengembangan Wewengkon
    • Sub Direktorat Data lan Informasi Kewewengkonan;[2]
    • Sub Direktorat Analisa Sosial lan Ékonomi Regional;
    • Sub Direktorat Pengembangan Wewengkon lan Antar Wewengkon.
  • Direktorat Kawasan Khusus dan Laladan Tertinggal
    • Sub Direktorat Kawasan Khusus lan Perbatasan;[3]
    • Sub Direktorat Laladan Tertinggal ;
    • Sub Direktorat Kawasan Rawan Bencana
  • Direktorat Otonomi Laladan
    • Sub Direktorat Kelembagaan Pamaréntah Laladan;[4]
    • Sub Direktorat Aparatur Pamaréntah Laladan;
    • Sub Direktorat Pengembangan Kapasitas Keuangan Laladan

engembangan Perumahan.

  • Direktorat Perkotaan dan Perdésaan
    • Sub Direktorat Perkotaan;[5]
    • Sub Direktorat Pedésaan;
    • Sub Direktorat Agropolitan lan Transmigrasi.
  • Direktorat Tata Ruang dan Pertanahan[6]
    • Sub Direktorat Informasi lan Sosialisasi Tata Ruang lan Pertanahan;
    • Sub Direktorat tata Ruang;
    • Sub Direktorat Pertanahan.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Deputi Bidang Pengembangan Regional dan Otonomi Laladan (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)
  2. Direktorat Pengembangan Wewengkon (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)
  3. Direktorat Kawasan Khusus dan Laladan Tertinggal (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)
  4. Direktorat Otonomi Laladan (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)
  5. Direktorat Perkotaan dan Perdésaan (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)
  6. Direktorat Tata Ruang dan Pertanahan (dipunundhuh tanggal 3 Pebruari 2013)